Snap
  • Kind

Die eeuwige kledingstrijd

Aangezien ik twee meiden heb, weet ik niet of het een typisch 'meisjes ding' is maar hier barst regelmatig een kledingstrijd los. Al vanaf de meiden kunnen praten weten ze precies wat ze willen en al helemaal wat uiterlijk betreft. De ene dag willen ze absoluut twee staartjes en de andere dag moeten het weer vlechtjes zijn. Naar de kapper? Alleen de puntjes, want ' kort haar' is voor jongens.

Vooral de jongste heeft op dit moment echt een 'rokjesmanie'. Ik leg altijd de avond van te voren de kleding klaar op haar krukje en als daar dan een rokje op ligt, is haar dag meteen goed en gaat ze slapen als een engeltje. Gegarandeerd wordt ze dan ook weer supervrolijk wakker. Verder wordt ze bijna panisch als er een vlekje op haar kleding zit of een beetje nat is ( één miniplekje op haar mouw bijvoorbeeld ) en 'moet' ze dan meteen iets anders aan.

Ook de oudste kan er af en toe wat van: dinsdagochtend was ik al naar mijn werk en papa was flink ziek en toen heeft mevrouw als een echte dramaqueen gereageerd op de kleren die ik voor haar had klaargelegd. Haar zusje had een nieuwe jurk aan en zij niet en dat kon dus volgens haar echt niet. Omdat papa ziek was, heeft hij haar voor deze keer zelf iets laten uitzoeken om aan te trekken. Toen ik s`avonds thuis kwam, moest ik stiekem lachen om haar combinatie. Ik had dat nooit bij elkaar uitgezocht en dat is dan nog heel zachtjes uitgedrukt.

Herkennen jullie die eeuwige kledingstrijd of trekt jouw kind alles zonder enig protest aan?

 

11 jaar geleden

Ha,ha, toch wel één van de duidelijke verschillen tussen de sexe dus!

11 jaar geleden

onze meid heeft dat ook. ze is nu 12 en het wordt alleen maar erger. en kan ze niet dat ene shirtje vinden in haar kast dan is mijn kast ook niet meer veilig. Onze jongen interesseert het allemaal niet. ik moet er juist op letten dat hij zijn kleding niet te lang draagt. Want die ene broek zit zo lekker. ja maar na 3 dagen wordt het toch echt wel tijd dat je een schone aan doet. Zo ook met zijn shirts en truien. als het aan hem lag had hij maar een setje kleding en liep hij daar altijd in. als het maar lekker zit.

11 jaar geleden

Wat leuk dat jij mijn blog toch nog gevonden hebt! Ik denk dat het toch wel een verschil maakt of je een jongetje of meisje hebt, want inderdaad minder keuze. Al hangt het natuurlijk ook van het kindje af.

11 jaar geleden

Mijn dochter is hiervoor nog te klein, die wil zoiezo niet graag aangekleed worden, maar toen mijn zoon twee werd wilde hij ook zelf kiezen wat hij aandeed. Gelukkig maakt dat bij een jongetje niet zoveel uit, het is meestal een broek en een shirt, dus niet zoveel gekke combinaties :-) Inmiddels is hij drie en kleed hij zichzelf aan, maar wel gewoon in wat ik klaar leg, zonder mopperen :)