{{ message.message }}
{{ button.text }}

Deugnieten & Brokke piloten

Soms zorgen de avonturen van mijn dochters voor een hart stilstand, scherven, deuken en scheuren.

Afbeelding blog 'Deugnieten & Brokke piloten'

Het begon allemaal na het koken.. Terwijl papa de twins entertainend zorgt mama voor avond eten. Zo gezegd zo gedaan. Nou ben ik een stiekem een grote fan van Dr. Phil ( ja erg, ik weet het) Dus tijdens het koken, heb ik vaak op mijn iphone de uitzending aan staan. Heerlijk ontspannen koken zonder de twins om me heen en Dr Phil op de achtergrond. Helaas pindakaas, papa kon de twins niet aan ( ze zijn zoo vervelend aan het doen, niets is goed; zegt hij ) Dus vervolgens komen ze de keuken in gestormd en meneer loopt weg waardoor mijn dochter aan het hoesje van mijn telefoon trekt en pats!! Daar ligt mijn geliefde iphone met Dr Phil, face down op de grond.. Met het hart in mijn keel raap ik mijn iphone op, draai hem in slowmotion om en ja hoor heel het scherm in diggelen. Dus mama even boos, kids met papa de keuken uit gestuurd, even een gil eruit gooien en snel verder koken want er moet natuurlijk nog steeds gegeten worden. Na een nachtje rustig slapen, ben ik alweer gekalmeerd. Het is immers maar een object en mijn dochter had niets dus eind goed al goed, die iphone laat ik wel maken.

De volgende dag had Nova een brokke piloot dag, zo noem ik ze tegenwoordig. Want op deze dagen wordt ik soms helemaal gek van de tweeling.
Mijn prachtige dochter zit binnen een halve dag onder de blauwe plekken en schrammen. Niets is veilig, mevrouw valt ineens overal op of tegen, de hoek van de stereo, de hoek van de salontafel, boeken uit de boekenkast op haar hoofd, omvallen van haar loopauto, echt om gek van te worden met die kleine.
Nu is Nova de kleinste van de twee dus af en toe ben ik wel extra waakzaam met haar.

Dat lukt niet altijd, zoals deze desbetreffende dag. Sinds kort zijn we aan het oefenen om op het potje te gaan, wat wonder boven wonder redelijk goed gaat. Dus daar zaten ze dan met zijn tween netjes op het potje, wanneer ineens onze poes vanaf de vensterbank op een plank schuin boven de commode springt. Maar helaas er staat in doos in de weg en de poes valt van de plank boven op Nova die niets vermoedend op haar potje zat. Hoppa, flinke kras in haar gezicht (ze lijkt net Scarface). Nova is snel weer rustig, wondjes schoon gemaakt en ze rent weer door huis.

Maarja, dan heb je de dag erna het kinderdagverblijf, en Nova ziet eruit alsof ze een kickbokser is met al die blauwe plekken en krassen. En dan moet je het hele verhaal aan de leidsters uitleggen, die op hun beurt natuurlijk heel argwanend luisteren naar ons verhaal.

Gelukkig is het inmiddels weer een beetje rustig op gebied van vallen,botsen en stoten, want ik krijg er serieus soms een hart stilstand van!!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je