Snap
  • Kind
  • Vakantie dagje weg

Denken als een kind ..

Soms moet je wel eens in het hoofd van een kind kruipen om er achter te komen waar spullen zijn gebleven in het huis....

In een huis vol met speelgoed raken er ook wel eens spullen kwijt. Duikt over het algemeen vanzelf wel weer op. En op de een of andere manier weet meneer zelf het altijd weer feilloos terug te vinden. 

Gisteren was er een vriendje op bezoek van meneer. Waar 1 kind je net opgeruimde huis in 5 minuten alweer een grote bende kan maken kunnen 2 dit helemaal. Alles vloog de kasten uit en door het hele huis heen. Als je ziet wat een lol die 2 hadden maakt dat je ook allemaal niet meer uit. Heerlijk om te zien.
Toen ik alles aan het opruimen was zag ik dat er 2 puzzels incompleet waren. En als ik ergens dan niet tegen kan zijn incomplete dingen. Ik blijf me dan maar bedenken waar zou het kunnen zijn?
Dan komt de grote uitdaging. Denken als een kind. Waar zou ik die puzzelstukjes leggen als ik een kind was?
Er zijn in huis altijd een paar plekjes die geliefd zijn om spullen in of tussen te zoeken. Keukenlades, achter de bank, tussen de bank en achter de mediabox van de tv. Die werden dan ook het eerste afgezocht. Maar nee op de altijd zo geliefde plekjes waren de puzzelstukjes niet te vinden.
Na alles afgezocht te hebben heb ik het maar even opgegeven. Al bleef ik in mijn achterhoofd nog steeds denken als een kind en bedenken wat een leuke verstopplek is.
Ineens bedacht ik mij dat vanmorgen een rooster in de keuken er af had gelegen. Hier achter is een loze ruimte. Dat rooster is voor meneer altijd erg leuk om er af te trekken, maar over het algemeen verdwijnt er geen speelgoed achter. Toch maar even kijken besluit ik. En ja hoor ik haal het rooster eraf, voel even in de loze ruimte en ja hoor daar kwamen de ontbrekende puzzelstukjes plus wat legoblokjes.

Heerlijk om te zien hoe creatief een kind kan zijn in het verstoppen van zijn speelgoed.

(*Op de foto het rooster waar de puzzelstukjes achter waren verdwenen)

7 jaar geleden

Nou hè! Duurde ook even voor ik hem door had en dat omdat ik ineens dacht hè dat rooster lag er af vanmorgen. Ooh daar wordt je helemaal niet vrolijk van. Zeker de prullenbak niet.. Vindingrijk zijn ze toch hè. Hier moet ik ook met de prullenbak oppassen. Alles is al snel bah en als t de stempel bah heeft moet het in de prullenbak hihi.

7 jaar geleden

Jeetje! Wat een plek! Hier zijn de prullenbak en de gleuf van de dvdspeler regelmatig verstopplekken voor mama's spullen geweest...... :-S