Snap
  • Kind

Denkbeeldig vriendinnetje of ...¿

Tygo speelt en praat met/over Alisha... Is ze een denkbeeldig vriendinnetje of moet ik het in een andere hoek zoeken.

Na bijna een jaar radiostilte doordat de laptop niet meer werkte even een blogje van mij.
Er is veel gebeurd in de tussentijd. 

Tygo gaat sinds mei jl naar de psz waar hij het super naar zijn zin heeft.
Ze hebben (nu al) een kliekje van 6 jongens gevormd die veel met elkaar spelen en naast elkaar gaan zitten in de kring.
Echt super schattig!

Hij heeft (nog wel met zijwieltjes) leren fietsen en vind zelfs zijn fietshelm helemaal 'vet' (zoals hij dat zegt).
De weg naar oma kan hij mij vertellen als hij voor mij fietst (ik loop of ren er dan achteraan haha).

Sinds een paar maanden praat Tygo tegen Alisha. Hij speelt met haar en maakt regelmatig opmerkingen als:

"Mama, ik moet mijn brood opeten want anders doet Alisha het he?" of "Snel mijn speelgoed opruimen, anders speelt Alisha er straks mee, dat mag niet."

Als ik hem vraag waar Alisha is dan wijst hij of loopt er naar toe.

Ik heb op de psz nagevraagd of daar een Alisha op zit en dat is dus niet het geval.

Sterker nog: een paar weken geleden kreeg ik post in de brievenbus voor een Alisha op ons adres.
Nou heb ik van de buren begrepen dat het meisje die voor ons in het huis woonde Alisha heet en dat zij met haar moeder is verhuisd.

Ik weet me eigenlijk geen raad hiermee... Ik weet namelijk dat hij met zijn bijna 3 levensjaren volop met fantasie bezig kan zijn maar hij staat ook open voor alles wat wij (volwassenen) niet zien. 

Even nadat hij met Alisha 'speelt' is hij erg obstinaat aan het reageren.
Hij schreeuwt, schopt overal tegen aan en negeert gewoon wat zijn vader of ik zeggen.
Deze periode ('De-ik-ben-twee-dus-ik-zeg-nee-periode') is echt niet leuk.
Van buitenaf lijkt het allemaal wel grappig als hij "NEE" schreeuwt of oost-indisch doof speelt, maar omdat het al een tijd aan de gang is begin ik mij van binnen boos te maken en moet dan steeds verder dan 10 tellen.

Zo zegt hij sinds een week of anderhalf steeds dat er een spook bij zijn raam zit, maar aangezien ik of mijn moeder (oppas oma) hem niet over spoken vertellen, hoe weet hij dan wat een spook is¿

Wat moet ik er toch mee doen... KAN ik er wat mee doen...¿

8 jaar geleden

Graag gedaan maar wat ik je wel wil mee geven is ga niet zomaar zelf aan de gang met dingen waar je geen ervaring mee hebt. Je kunt het erger maken dan dat het nu is. Het kan ook heel goed zijn dat overleden familie van jullie bij jullie is juist om jullie te beschermen. Het is ook heel goed mogelijk dat er alleen goede geesten in het huis zijn die jullie niet kennen en jullie geen kwaad willen doen. Ik heb er zelf geen ervaring mee maar iemand in mijn naaste omgeving vertelde wel dat er zo af en toe een klein meisje in ons huis is. Ze heeft geen kwaad in de zin en het is goed. Helaas ken ik niet iemand die met geesten kan comuniceren. Hoe dan ook wees voorzichtig en ga niet over 1 nacht ijs. Blijf wel op de reacties van je zoon letten. Nogmaals heel veel sterkte en succes met deze situatie.

8 jaar geleden

Dank je wel voor je reactie Kirstenimolnen. Ik ben normaal gesproken ook heel nuchter en ging ook echt uit van een denkbeeldig vriendinnetje. Maar soms reageert en zegt hij dingen waardoor ik soms ga twijfelen. Ik weet dat mijn zoontje de buurvrouw nooit gesproken heeft en zij nooit over Alisha gesproken heeft voordat ik er naar vroeg. Op de PSZ zit geen Alisha (dat heb ik daar als eerste nagevraagd) dus denk ik niet dat hij het daarvan heeft. Maar wie weet heeft hij een filmpje gezien waar de naam in voorkwam. Ik weet het af en toe niet meer. Nogmaals bedankt!

8 jaar geleden

Dank je wel voor je reactie Annemiek2. Dit zijn al hele oude huizen, dat er iets gebeurd is in dit huis zou dus zeker kunnen. Zover ik van mijn buren heb begrepen is Alisha de dochter van de oud bewoonster maar zij is onlangs nog hier in de straat gezien. Een andere buurvrouw stelde voor iets met witte salie te doen maar daar ben ik niet bekend mee. Ik wil dit zeker verder bespreken met mijn naasten en verder uitzoeken. Nogmaals hartelijk dank!!

8 jaar geleden

Misschien ben ik iets te nuchter maar denkbeeldige vriendjes zijn erg normaal op de leeftijd van je zoon. En kinderen pikken alles op. Wie weet heeft een buurvrouw wel iets gezegd over Alisha die vroeger in jou huis heeft gewoond ofzo. Hetzelfde geldt voor spoken. Misschien een tv programma, op de PSZ of ergens anders een keer over een spook gehoord en probeert zo een reactie bij jullie uit te lokken. Kinderen hebben inderdaad een enorme fantasie en denkbeeldige vriendjes kunnen daar ook bij horen. Misschien helpt het om er iets over te lezen. Zo kan je kijken of de 'vriendschap' die hij heeft vergelijkbaar is met wat er over geschreven is. Ik zou in ieder geval alle opties open houden. Want zoals je het beschrijft zie ik er niets vreemds in. Maar nogmaals misschien ben ik te nuchter, ik geloof niet in geesten, dus ik heb makkelijk praten.