Snap
  • Kind

Deel 3, vermoeidheid

Vandaag gesprek gehad op de peuterspeelzaal, we gaan proberen haar 3 dagen van 8.30 tot 17.00 te laten gaan.

Vandaag was de dag dat de kinderpsycholoog op bezoek kwam bij de peuterspeelzaal, zodat we van alle kanten konden horen hoe onze dochter het daar doet, Haar ritme daar is maandag en dinsdag van 8.30 tot 11.30 en woensdag en donderdag van 8.30 tot 11.00 en vrijdag vrij. 4 halve dagen dus. Na die halve dagen is ze uitgeput en slaapt gemiddeld 5 a 6 uur. Wat behoorlijk lang is een nachtrust is nog steeds minimaal 12 uur achter elkaar. 

Financieel kunnen wij ook niet meerdere dagen inkomen, omdat wij volgens de belastingdienst 0 euro aan inkomen hebben betalen wij een inkomensafhankelijke bijdrage, nog geen 12 euro per maand. Dit is voor ons dus fantastisch. Maar elk uur buiten die 4 ochtenden kost 8 euro per uur en geen recht op kinderopvangtoeslag. 

De kinderpsycholoog zei vandaag, misschien dat het handig is als de gemeente voor de kosten opdraait dat onze dochter 3 hele dagen gaat. Dus maandag woensdag en vrijdag van 8.30 tot 17.00. Dit is voor ons allemaal een gigantische stap! Wow hoe moet ze dit doen? Gaat ze wel of niet slapen? gaat dit haar breken? Gaat ze uitgeput zijn de andere dagen, kan ik nog wel iets ondernemen?? Veel vragen spoken er door mijn hoofd. Maar aan de andere kant, he misschien is dit het, 3 hele dagen, er word dan van haar verwacht dat ze daar actief mee doet en misschien wilt ze dan niet meer slapen. 

Camera:

Misschien moeten wij gewoon een camera installeren in haar kamer, voor hetzelfde geld zit ze elke nacht van 2 tot 4 gewoon te spelen. Dat zou een hoop verklaren, maar ja dan weer, een beeldbabyfoon zijn behoorlijk prijzig en helaas niet de eyeon babyfoon gewonnen. Iemand tips voor een hele goedkope beeldbabyfoon met opname functie?? 

School : 

Ze is nu 3 jaar en 2 maanden oud. In oktober 2014 moet ze naar school en tijd vliegt. Vandaag kwam de vraag, denken jullie ( de peuterzaal) dat ze klaar is voor school over 10 maanden?? Het antwoord was al snel nee. Onze dochter is een stil, kijkt de kat uit de boom, rustig meisje. Zij gaat als het ware "zwemmen"in een groep van 28 kindjes. Ze speelt niet met andere kinderen, speelt altijd zelfstandig of met een juffrouw. Gaat altijd op de hoek van een tafel zitten met eten en drinken, gaat altijd aan de buitenkant van een kring zitten, mengt zich niet met andere kindjes en ga maar door. Op een groep van 10 kindjes met 2 leidsters zie je dit, maar 1 juffrouw op 28 kindjes ziet dat niet zo snel. En ja, ik zie hun al naar de gymzaal lopen en halverwege, oh ik mis er 1 en dat is dus onze dochter. Ze vind het namelijk helemaal niet erg als ze vergeten wordt, ze vermaakt zich wel alleen, kan goed plannetjes maken en plezier hebben alleen. Maar ja een kind van 3 die zou eigenlijk moeten rondrennen, vol met energie en vooral met andere kindjes moeten spelen. 

Aanwezig maar afwezig:

Ook is onze dochter meerdere malen per dag afwezig maar aanwezig, snap je? Dus ze zit in de kring, en de leidster kunnen niet tot haar doordringen, ze reageert niet. Dit ook met spel in kleine groep, of buiten spelen, maar ook bij ons thuis, op de bank, aan tafel, kinderwagen, of gewoon tijdens spel op de grond. Ze kan ineens "verdwenen in der eigen gedachten" en je kan roepen schreeuwen maar het komt niet aan. Vaak na wat getik en duwtje is ze terug, maar verdwijnt ook weer snel. 

Ik ben benieuwd hoe ze het zou doen met 3 volle dagen, een indicatie aanvragen bij de gemeente duurt gemiddeld 6 weken en brief van de arts en kinderpsycholoog moet er dan ook nog bij, dus eerder dat dit in werking gezet word als het geaccepteerd word is februari, maar toch maak me wel een beetje zorgen! Ik zie gewoon dat ze nu nog kapot is, moe is, uitgeput en weinig puf. Vandaag was haar dag, 8 uur wakker, 8.40 peuterspeelzaal, 11.30 mee naar huis, 12.45 dutje in bed. 17.45 wakker, en om 19.20 lag ze er weer in voor bed. Dus als ik vanaf 8 uur reken tot 19.20 vanavond is ze ongeveer 6.5 uur wakker geweest, en morgen zal ze niet wakker worden voor 8 uur. Is dus niet bepaald veel wakkertijd. 

Wordt vervolgd

9 jaar geleden

Hier is het standaard 5,5 uur per week, 2 dagdelen, maar omdat omze dochter laat praatte heeft ze een vve indicatie, vroeg en voorschoolse educatie. Dus dam word het eem extra 5,5 per week. 11:30 tot 12:30 is lumch dus kimderopvamg uur en kost oms 8 euro. De peuteropvamg em gratis vve kost oms 11.42 voor eem hele maand. (Geen inkomen volgens overheid) . Maar ja ze willem kijken of ze dan wakker kan blijven, of ze socialer word, meer taal gebruikt en ga maar door. Denken wij dat het haar misschien breekt? Ja! Maar daarom willen ze ook ma wo vrij zodat ze de di en do kan slapem. Het boeit hun niet zoveel als ze die twee dagen comstamt slaapt. Waarschijnlijk kopen we in januari of februari een camera babyfoom. Kam hem dam altijd gebruiken. Bem erg benieuwd hoe de nachten verlopen. Nu is het genieten en wachten,

9 jaar geleden

hoi, ik snap werkelijk niet waarom ze je dochter dan evt. 3 hele dagen op de peuterspeelzaal willen laten komen. Het lost toch waarschijnlijk niets op. Of willen ze met eigen ogen zien hoe moe ze dan wordt, geloven ze je verhaal niet ofzo? Dat zou ik me geloof ik beginnen af te vragen. Voor hetzelfde geld wordt je dochter nu nog vermoeider. Of hopen ze dat ze dan meer gaat 'wennen' aan meer wakker zijn ofzo? Ik vind dat ze zowieso al veel heen gaan, vier ochtenden, het is hier maar twee keer twee uurtjes. Voor de driejarigen soms juist wat weinig. Ik zou het alleen doen (als ze dat werkelijk gaan aanbieden) als je daar een goed gevoel bij hebt. En anders (misschien in samenspraak met hen?) aan zo'n camera zien te komen, misschien is er op marktplaats natuurlijk ook een en ander te vinden, wat je dan later weer kunt verkopen.

9 jaar geleden

Dankje voor je reactie, nu zijn er twee leidsters op max 14 kinderen maar ze is snel te vergeten, gisteren eerste x logopedie gehad en daar speelde ze zelfs zachtjes en zelfstandig. Ze valt niet op. Er wordt nu al veel gevraagd maar ze red het nietm kwa slimheid scoort ze hoog maar door der slaapgedrag mist ze teveel omderheen en dagdroomt heel erg. Zelf ben ik onderwijsassistente en 30 kindjes is echt veel.....voor de leerkrachten was ik handig voor de speciale kindjes :)

9 jaar geleden

Op zich zal een leerkracht haar niet vergeten op een school ook met 30 kinderen als ze weten dat ze zo is. Het enige is dat het haar waarschijnlijk gewoon veelte veel is als ik hoor dat ze een groepje van 10/15 kinderen al te druk vind. En er wordt ook steeds meer van haar gevraagd. Kijk goed of het wel haalbaar voor haar is en wat de andere opties zijn. Succes!!!