{{ message.message }}
{{ button.text }}

De zoektocht genaamd OUDERSCHAP

Schreef ik een twee weken geleden nog van me af dat we niet meer aan slapen toe kwam 's nachts... is nu opeens het tij gekeerd!

Afbeelding blog 'De zoektocht genaamd OUDERSCHAP' Achtergrond blur afbeelding

Ruim anderhalve maand waren wij iedere nacht wakker. Ik zeg wij, want ook al spraken we af wie eruit moest; wakker werd je hoe dan ook. De eerste week denk je nog; kan gebeuren. Na twee weken gooi je het op een sprongetje. Na een maand accepteer je dat er geen verklaring voor is en komt er iedere nacht weer een golf van emoties over je heen. Deze golf van emoties leidde ertoe dat ik het van me af schreef in een blog.

Facebook
Deze blog werd door Mamaplaats gedeeld op Facebook. Daar ging de beerput los. Gut o gut, wat kunnen mama's onder elkaar toch heksen zijn. Naast een heleboel lieve reacties en bruikbare tips, kwamen er veel reacties van negatieve aard. Ik moet niet zo zeuren, ik moet het maar accepteren, dat hoort bij baby's, altijd maar dat gezeur, leer ermee leven zo gaat dat nou eenmaal. Ik stond er best versteld van hoe er gereageerd werd. Ik geef mensen een persoonlijke kijk in mijn leven. Mijn vraag was; heeft iemand een tip voor me voor deze situatie. Zo zie je gelijk; op Facebook leest men blijkbaar maar half het verhaal, maar is vervolgens te makkelijk met een ongezouten mening (lees in de meeste gevallen: veroordeling) naar je toe gooien. De tips bleven bij deze mensen veelal uit. Jammer, want dat was nou net waar ik om vroeg.

Mamaplaats
Gelukkig kreeg ik op Mamaplaats wel veel bruikbare tips van mede bloggers. Wat voor ons geholpen lijkt te hebben is om onze kleine meid toch echt warm aan te kleden (lange mouw romper, pyjama, lange mouw slaapzak). Ook beperken we nu haar slaapjes overdag, zodat ze nog genoeg slaap heeft voor de nacht. Het gaat nu zo'n 1,5 week erg goed. Hier zijn we blij mee. Dit koesteren we nu ook echt, want we weten hoe het ook kan zijn. We hopen dat het goed blijft gaan. Zo niet, dan gaan we weer opnieuw een zoektocht in. Een zoektocht genaamd ouderschap. De zoektocht zal nooit ophouden.. en stiekem is dat ook wel een hele bijzondere uitdaging. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je