Snap
  • Kind

De zoektocht genaamd OUDERSCHAP

Schreef ik een twee weken geleden nog van me af dat we niet meer aan slapen toe kwam 's nachts... is nu opeens het tij gekeerd!

Ruim anderhalve maand waren wij iedere nacht wakker. Ik zeg wij, want ook al spraken we af wie eruit moest; wakker werd je hoe dan ook. De eerste week denk je nog; kan gebeuren. Na twee weken gooi je het op een sprongetje. Na een maand accepteer je dat er geen verklaring voor is en komt er iedere nacht weer een golf van emoties over je heen. Deze golf van emoties leidde ertoe dat ik het van me af schreef in een blog.

Facebook
Deze blog werd door Mamaplaats gedeeld op Facebook. Daar ging de beerput los. Gut o gut, wat kunnen mama's onder elkaar toch heksen zijn. Naast een heleboel lieve reacties en bruikbare tips, kwamen er veel reacties van negatieve aard. Ik moet niet zo zeuren, ik moet het maar accepteren, dat hoort bij baby's, altijd maar dat gezeur, leer ermee leven zo gaat dat nou eenmaal. Ik stond er best versteld van hoe er gereageerd werd. Ik geef mensen een persoonlijke kijk in mijn leven. Mijn vraag was; heeft iemand een tip voor me voor deze situatie. Zo zie je gelijk; op Facebook leest men blijkbaar maar half het verhaal, maar is vervolgens te makkelijk met een ongezouten mening (lees in de meeste gevallen: veroordeling) naar je toe gooien. De tips bleven bij deze mensen veelal uit. Jammer, want dat was nou net waar ik om vroeg.

Mamaplaats
Gelukkig kreeg ik op Mamaplaats wel veel bruikbare tips van mede bloggers. Wat voor ons geholpen lijkt te hebben is om onze kleine meid toch echt warm aan te kleden (lange mouw romper, pyjama, lange mouw slaapzak). Ook beperken we nu haar slaapjes overdag, zodat ze nog genoeg slaap heeft voor de nacht. Het gaat nu zo'n 1,5 week erg goed. Hier zijn we blij mee. Dit koesteren we nu ook echt, want we weten hoe het ook kan zijn. We hopen dat het goed blijft gaan. Zo niet, dan gaan we weer opnieuw een zoektocht in. Een zoektocht genaamd ouderschap. De zoektocht zal nooit ophouden.. en stiekem is dat ook wel een hele bijzondere uitdaging. 

9 jaar geleden

Wat fijn dat jullie dochter nu beter gaat slapen. Het is met enige regelmaat echt een zoektocht wat wel helpt en wat niet. Niet alleen in slapen maar in veel meer dingen. Het ene kind is ook niet het andere kind en wat bij de een wel helpt blijkt bij de andere averechts te werken. Ook ik had je blog via facebook gevonden maar helaas is facebook een stuk makkelijker toegankelijk dan mp. Wat ik ook merk is dat moeders met oudere kinderen (volwassen kinderen) een soort van vergeten zijn hoe baby's kunnen doen of hoe wanhopig je als ouder kan zijn. Daarnaast mag je je ook best wel afvragen of al de reacties van fb wel van moeders zijn. Het is zo makkelijk om ongezouten je mening te geven op fb en de een na de ander heeft wel een mening en je mag ook nog eens een mening liken. Als je ook als ouder nog eens een heel makkelijk kind hebt is een nare opmerking zo geplaatst. Laat al die nare en vervelende opmerking maar voor wat het is, jijzelf weet beter en jullie als gezin zijn meer waard. Dat jullie dochter nu goed slaapt bewijst dat jullie de juiste oplossing gevonden hebben. Groetjes Annemiek Visser

9 jaar geleden

Ik hoop ook voor je dat het nu goed blijft gaan! Je dochter wordt natuurlijk steeds iets ouder, dus misschien is dithet moment van verandering :) :)..