{{ message.message }}
{{ button.text }}

De Week van het Vergeten Kind

Deze week draait alles om het kind dat mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten of gevlucht is en dus niet gewoon kind kan zijn.

Afbeelding blog 'De Week van het Vergeten Kind '
In Nederland wonen ontzettend veel ‘vergeten’ kinderen. Deze kinderen wonen in allerlei opvangcentra. Soms op geheime locaties om hun veiligheid te garanderen. Deze week draait alles om het kind dat mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten of gevlucht is en dus niet gewoon kind kan zijn. Een leven mag toch niet op zo'n manier beginnen? Daarom is het nu de Week van het Vergeten Kind. Dit betekent dat de Guusje Nederhorst Foundation alle aandacht wil vestigen op deze zogenaamde Vergeten Kinderen. Van 28 januari 2013 t/m 4 februari 2013 is het dan ook groot feest op allerlei speellocaties in het land. Een groot evenement dat mede mogelijk wordt gemaakt door hoofdsponsor 12 Inch Race. Op de speelplekken kunnen die kinderen langskomen die een steuntje in de rug verdienen. Een mooie gelegenheid voor ze om even alles te vergeten en lekker te ontspannen samen met hun leeftijdsgenootjes. De Guusje Nederhorst Foundation doet er alles aan om de situatie van kinderen in de opvang aanzienlijk te verbeteren en te veranderen in een kindvriendelijke omgeving. Om Nederland bewuster te maken van de problematiek van die kinderen, is vanaf dit jaar de Dag van het Vergeten Kind uitgebreid naar de Week van het Vergeten Kind. Er is tevens een campagne voor opgericht om de situaties een beeld te kunnen geven. De Guusje Nederhorst Foundation heeft als doel het eerder opmerken van onveilige thuissituaties, het creëren van een betere leefomgeving en het bieden van functionele nazorg zodra de kinderen vervolgens het opvangcentrum verlaten. De Week van het Vergeten Kind wordt afgesloten met een groot feest op de geboortedag van Guusje, onder andere bij KidZcity in Utrecht. Laten we met zijn allen gaan voor een veilige, kindvriendelijke omgeving voor kinderen met traumatische ervaringen. Niemand verdient het om op te groeien in zo'n bizarre omstandigheden als bijvoorbeeld Bram. Voor meer informatie, zie ook www.weekvanhetvergetenkind.nl.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Nieuws

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je