Snap
  • Kind
  • Gezond
  • post

De waterpokken!

Daar waren ze dan, midden in de winter..

Onze kinderen zijn nooit echt heel erg ziek. Gelukkig! De oudste wist het zelfs zo te plannen dat ze zelfs de waterpokken in de vakantie had en daar ook niet eens ziek van is geweest.

Heerlijk en heel prettig voor deze werkende mama!

Nu was het kerst en zo vlak voor de vakantie hebben we het er over op de crèche. Alles is goed alleen wachten we nog op de waterpokken zeggen we gekscherend..

Nou, daar hoef je niet op te rekenen want die zijn er niet in de winter…

Wij grappen er nog even over, ja, de waterpokken houden een winterslaap ;)

Maar, op tweede kerstdag is de jongste opeens verkouden en de derde kerstdag moet onze dochter een keer flink overgeven. Dat doet ze nooit maar ja, er zal wel iets dwars hebben gezeten..

De ochtend erna was ze vroeg wakker.Snel maar even een flesje en weer doorslapen, ik heb tenslotte vakantie en nu ze wat verkouden is kan ze het wel gebruiken.

Ik zag in een schim een paar stipjes maar ja, muggen. Haha, die houden dus wel een winterslaap en de waterpokken niet!

Om half 10 zit ze helemaal onder de waterpokken. Alleen op haar voorhoofd zitten er al 30!! Bij het bekijken van wat foto`s op internet zag ik wel kinderen met 30 pokken totaal maar dit…

Ze zit er nu dus echt helemaal onder maar heeft er gelukkig bijna geen last van met behulp van het ouderwetse badje havermout.

Wel erg jammer dat ik zelf ook her en der bultjes krijg en jeuk… ik draag het ook bij me en wist dat ik er zelf als kind niet helemaal resistent voor ben geworden.En ik heb wel jeuk.. nou ja, het gaat wel weer over! Het zijn gelukkig geen echte grote waterpokken waar je als volwassene echt heel ziek van wordt want daar zit ik dus echt niet op te wachten!

Hoe zit het met jullie kinderen? Hebben zij veel pokken gehad of hield het echt op met 30-40?

10 jaar geleden

Gelukkig maar! Mijn kinderen hebben nu eindelijk geen krentenbaard meer, maar dat heeft ongeveer 2 maanden geduurd dat ze het af en aan hadden! Ik hoop dat jullie snel weer vlekvrij zijn :)

10 jaar geleden

Nee hoor, gelukkig geen krentebaard! Moet er niet aan denken daar kom je rottig weer vanaf als je dat in je gezin hebt. Gewoon de waterpokken, helaas heb ik het als kind ook twee keer gehad en blijf ik er wat mee rondlopen ( ook gordelroos enzo) Ik hoop dat het over twaalf dagen hier ook helemaal weg is en nooit meer komt!,

10 jaar geleden

Hier heeft het vlak voor de kerstvakantie ook geheerst, dus helaas geen winterslaap. Mijn meiden hebben het allebei heel jong gehad ( tussen de 1 en 2 jaar )en hadden er niet heel erg veel last van. Beterschap!

10 jaar geleden

Heb je wel laten controleren of het waterpakken zijn? Want krentenbaard kan er in het begin ook zo uitzien en dat is erg besmettelijk, ook voor volwassenen. Mijn oudste had in totaal een stuk of 10 á 20 waterpokken, maar mijn jongste ... och arme! Mijn jongste had geen vierkante centimeter meer "schoon" op zijn lijf. Zelf op zijn piemel en zakje zaten er heel veel, tussen de billen, in de oren, overal!