{{ message.message }}
{{ button.text }}

De voor- en nadelen van een mini

Kinderen komen in allerlei vormen en maten, het zijn net mensen. Dik, dun, groot, klein... en over die kleine kan ik meepraten. Onze mini

Afbeelding blog 'De voor- en nadelen van een mini'

Onze kleine is niet zo klein meer, al bijna 2,5 jaar oud. Maar de lengte en de breedte zijn nog een beetje mini. Ze groeit natuurlijk wel, maar minder hard dan haar leeftijdsgenoten lijkt het soms. Daarom kwam dit lijstje bij me op: De voor- en nadelen van een mini. 

 • Tijdens de zwangerschap hoor je, als een soort weer alarm, constant roepen dat je vooral niet teveel kleding in maat 50 in moet slaan, want ze hebben het maar een paar dagen aan en sommige kinderen zelfs helemaal niet. Zonde van het geld en van de kastruimte dus. Ik had braaf naar deze waarschuwingen geluisterd en me strikt aan de lijst gehouden waarop de minimale maatje 50 uitzet stond.  Gevolg: mijn man kon op dag twee een heel rondje shoppen naar broekjes en shirtjes in de kleinste maatjes want zelfs daar zwom ze vooralsnog in. Gelukkig waren er familieleden die inderdaad baby's hadden gekregen die maat 50 nooit aan hadden gehad en het ongedragen hadden doorgegeven. 
 • Je kan eindeloos met kleding doen. Waar je ouders om je heen steen en been hoort klagen over dat ze om de zoveel weken een nieuwe garderobe moeten kopen kunnen wij rustig wachten tot het volgende seizoen. Het nadeel is dat je niet constant hoeft te shoppen en dus ook al die leuke babywinkels moet vermijden om niet alsnog met een overvolle kast te eindigen. 
 • Door de eindeloze draagbaarheid zag ik gisteren tot mijn schrik dat de spijkerbroek van onze mini was doorgesleten. Een slijtage plek is nog eens wat anders dan kapot gevallen knieën zullen we maar zeggen. 
 • Je bent langer dan je lief is veroordeeld tot de babyafdeling. Want hoe graag je ook wil dat ze voor altijd klein blijven, groter worden ze toch wel. En bij een grote dame, horen ook wat stoerdere outfits dan alleen maar pasteltinten en strikjes tot en met. Ik shopte dus ook regelmatig op de jongensafdeling om het geheel wat stoerder te laten ogen. Ze kan sinds een aantal weken eindelijk ook shoppen op de kleine meiden afdeling. Maar past ook nog met gemak in maat 86, dat dan weer wel. 
 • Zindelijk worden is heel leuk en fijn maar dan moeten ook alle middelen beschikbaar zijn. Probeer maar eens een onderbroek in maat 74 te vinden, die bestaan niet. En zo wel, ik heb ze niet kunnen vinden. Dus ze heeft een tijdje met een lubberende maat 86 onderbroek rond haar smalle billetjes gelopen. Gelukkig zijn we nog steeds in de oefenfase, komt het later zindelijk worden toch nog van pas. 
 • Een rokje voor in de verkleedkist heb ik, in de veronderstelling dat ze er wel in gaat groeien een maatje groter gekocht. Nu twijfel ik of de rok ooit om haar heupen blijft hangen voordat haar billen er onderuit gaan komen. Het is maar een verkleedrok zullen we maar denken. 
 • Door kinderen wordt onze kleine maar zeer pientere dame nog steeds aangesproken als baby. Elfa weet echt wel wat een baby is en dat zij er in elk geval geen een is. Toch jammer. Volwassenen hielden het ook iets langer vol dan dat ze daadwerkelijk een baby was. Die zien inmiddels wel aan de pratende, lopende peuter dat ze ouder is dan ze lijkt. 
 • In vervolg op bovenstaande punt, ik zag ouders argwanend loeren naar onze baby die al zo goed kon lopen en haar motoriek zo goed beheerste. Soms wordt er nog steeds twijfelachtig gevraagd hoe oud ze is, ja ze is inderdaad ouder dan ze eruit ziet, calm down. 
 • Als je soms twijfelt zijn er ook moeders die vertellen dat hun driejarige tot voor kort ook nog in maat 86 paste en je een half jaar later een Facebook update ziet over een nieuwe garderobe vanwege een groeispurt. Ook mini's groeien dus, pfieuw!
 • Schoenen kopen is een uitdaging. De eerste schoentje moesten maat 17 zijn, het werden jongensschoenen omdat er verder vrij weinig keus was. Nu zijn we na een aantal weken verwoed zoeken naar sandalen nog steeds geen steek verder. Smalle sandelen, maat 21,5 niet te krijgen. Nou ja, vast wel, we hebben ze alleen nog niet gevonden. Tips anyone?
 • "Is mijn kind nou zo groot of is de jouwe nou zo klein?" is een veel gehoorde opmerking.
 • Ze passen tot in lengte van dagen in een ledikant. Peuterbed? Nooit van gehoord!

En als ze dan groot is, dan zijn er nog steeds die voor- en nadelen. Bijvoorbeeld dat je altijd je broeken korter moet laten maken. Je makkelijk kan voorkruipen, nog nooit de hele band hebt gezien bij een concert maar vooral achterkanten van mede concertbezoekers en je wordt heel vaak (lees: altijd) jonger geschat, wat nu, na mijn dertigste, toch wel fijn is.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je