{{ message.message }}
{{ button.text }}

De verwende kinderen van tegenwoordig

Afbeelding blog 'De verwende kinderen van tegenwoordig'

In mijn jeugd kwam ik absoluut niets te kort. Mijn zusje en ik kregen genoeg aandacht en liefde, droegen mooie kleren, aten heerlijk, gingen regelmatig wandelen in het bos en speelden veel buiten met de buurtkinderen. Een uitstapje naar de bioscoop, de Efteling of dierentuin was één groot feest. Iets voor 1 of misschien 2 keer per jaar. We gingen op vakantie naar Zeeland en toen we wat ouder waren met de auto naar Frankrijk. Prachtige herinneringen vol zonneschijn en visioenen van hutten bouwen en stokjes zoeken.

Hoe anders is het nu. Wanneer ik naar mijn blogs kijk van het afgelopen half jaar, stijgt het schaamrood toch lichtelijk naar mijn kaken. Ik schrijf over bioscoopbezoek, een heus theaterbezoek, een weekendje weg in een superdeluxe Pipowagen en tenslotte nog het Sprookjesconcert. Verder staan in mijn agenda al weer diverse leuke uitstapjes gepland voor de komende tijd. Hierbij moet ik dan wel even een kanttekening plaatsen: ik heb er niet of nauwelijks voor hoeven te betalen. Dat is voor ons een vaststaand feit, maar de kinderen hebben hier natuurlijk geen boodschap aan. Daarnaast zijn de meiden in hun jonge leventjes al meerdere keren met het vliegtuig op vakantie geweest, terwijl ik voor de eerste keer vloog op mijn negentiende.

Gelukkig zijn mijn meiden hele enthousiaste kinderen en gedragen ze zich absoluut niet verwend, maar,toch.....creëren wij misschien tegenwoordig met zijn allen overprikkelde en tot op het bot verwende kinderen?? Het is niet zo dat mijn meiden meer mogen of doen dan andere kinderen in onze omgeving, maar het lijkt wel of we met zijn allen steeds meer willen of moeten. Ik ben er nog niet helemaal uit. Als het al zo is, dan doe ik er zelf natuurlijk even hard aan mee. Vanzelfsprekend moet je met je tijd mee gaan, maar dit is voor mij momenteel wel enigszins een dilemma. Wat is er immers mooier dan hutten bouwen en stokjes zoeken?

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je