{{ message.message }}
{{ button.text }}

De verjaardagstaart.

Druk, druk, druk. Slingers ophangen, kadootjes inpakken.. Oh ja de taart?! Maak jij zelf de taart of laat je hem maken?

Afbeelding blog 'De verjaardagstaart.' Achtergrond blur afbeelding

De Taart*

Ik kan mij van vroeger mijn verjaardagstaart nog goed herinneren ik vond m altijd zo mooi!
Mijn vader maakte een slagroomtaart en mijn moeder versierde hem met van die leuke poppetjes op een prikkertje.
Nu zijn de fondant taarten helemaal in. Ze zien er ook prachtig uit en je kan ze in elke uitvoering bestellen die je maar wilt.
Toen Deon 1 jaar werd wilde ik ook zo'n taart, maar dan ging ik hem wel zelf maken, want dat is nog leuker ( dacht ik ). Het leek mij ook niet zo moeilijk net als kleien. ..
Wij noemden Deon altijd ons kleine aapje, omdat hij altijd zo om onze nek hing dus het thema van de taart was niet zo moeilijk. Ik keek op internet voor voorbeelden en dacht dat ik t zo wel ff kon maken. Mijn moeder zei nog: 'Ik zal maar vast beginnen, want je weet nooit'.
Naja, ik ben altijd wel een beetje gestressd met dat soort dingen dus begon ik maar vast met de aapjes.
Maar de kop bleef helemaal niet plakken en de armen vielen er steeds af! Ik las op internet dat het met suikerwater wel bleef plakken, maar bij mij natuurlijk niet . Ik zag t eigenlijk niet meer zitten en begon maar met de palmboom... Toen de taart zelf nog bekleden. Blauw moest de taart worden ( en natuurlijk ook heel moeilijk aan te komen ). Ik had een dik stuk fondant en ik kreeg m ook niet mooi glad, bah wat een rot werk, waar was ik aan begonnen? !
Uiteindelijk is t wel gelukt. De apen heb ik tegen de boom aangedrukt en zo bleef het wel zitten, maar ik was blij dat hij af was.
Toen Deon 2 werd wilde ik weer zelf een taart maken. Ik vind het gewoon leuk om dingen zelf te maken. Mijn man en moeder vroegen zich af of dit nou wel zo'n goed idee was? Aangezien ik er alleen maar gestressd van werd. Maar natuurlijk maak ik m zelf dat is juist leuk!
Nu had ik een circus taart in m'n hoofd. Ik hoefde alleen de taart zelf te bekleden met geel en rood. Bij de Action en Hema heb ik spulletjes gekocht om de taart te versieren. Zo hoefde ik dus niet gestressd te zijn, want ik maakte geen moeilijke figuurtjes.
Het fondant had ik op de verwarming gelegd en toen t zacht was kon ik 'm mooi bekleden.... Maar het zal ook eens een keertje goed gaan?! Ik kwam geel tekort! ! Wat een ramp! Het was zaterdag en al na drieën en hier in Duitsland kon/kan je dat spul gewoon niet kopen ?!. Het dichtstbijzijnde was de Xenos in Oldenzaal dus hup snel in de auto en op naar Oldenzaal. Gelukkig hadden ze wel geel ( was ook wel iets voor mij geweest dat de geel toevallig op was ). De taart was klaar en ik blij met het resultaat.
De derde verjaardag van Deon heb ik toch maar een taart laten maken en bij Sten zijn eerste verjaardag ook.
Ook weer een stress puntje minder.
Voor een paar weken terug ( 9 maart ) is Sten 2 geworden en heb nu gekozen voor een slagroomtaart aangezien de meeste mensen niet van fondant houden en dat laten liggen ( vind ik zonde van zo'n dure taart ).
Ook hier kan je een foto of plaatje uitkiezen en mijn thema was nu Shrek. Ik heb zelf figuurtjes gekocht van Shrek om de taart wat op te leuken. Het was een mooie en lekkere taart!

Maak jij ook de verjaardagstaart zelf of laat je hem maken?
En wat voor soort taart? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Voeding

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je