Snap
  • Kind
  • Vakantie dagje weg
  • post

de tweede verjaardag!!

Bijna is het dan zover. Mijn zoontje wordt alweer 2 jaar oud. Ik dacht dat het eerste jaar snel was gegaan, maar het lijkt wel alsof dit tweede jaar nog sneller voorbij is gevlogen.

Ik vind het wel een heerlijke leeftijd. Hij is lekker aan het kletsen, zegt alles na en heeft de leukste uitspraken. Ook begrijpt hij heel veel en kan je echt een gesprekje met hem voeren. Zo ook als ik vraag wie er bijna jarig is en hoeveel jaar hij wordt. 2 jaar alweer. Geen baby meer maar een peuter. Ik heb zelf teveel tv gekeken want ik heb het liefst elk jaar een super feest met een leuk thema wat dan overal in terugkomt. Mijn voorbeeld was Tori Spelling. Zij heeft ten eerste heel veel geld, een heel groot huis en een nog grotere tuin. Zij organiseerde altijd een leuk kinderfeestje. Ze had daarbij leuke speeltoestellen voor de kinderen en een tafel vol met speciale hapjes en drankjes allemaal in een bepaalde kleur of thema. Ik vind het heerlijk om dit ook te gaan plannen, alle spulletjes uit te zoeken en er wat leuks van te maken. Alleen is het nu nog zo dat mijn zoontje het wel leuk vind maar er nog niet zoveel aan heeft. Hoe ouder ze worden hoe leuker ze dit natuurlijk gaan vinden. Dan kunnen ze ook een eigen thema bedenken. Nu heb ik dat maar lekker zelf nog gedaan en gaan we er een piratenfeestje van maken.

Ik heb een springkussen gehuurd voor de kinderen. Helaas wel in de vorm van een kasteel want anders paste het niet in mijn tuin. En verder heb ik leuke dingen gevonden van de kleine vriendelijke piraat jack. Die ziet er nog wat kindvriendelijker uit dan piet piraat of al die doodshoofden. Nu moet ik alleen nog een leuke taart zien te vinden die er helemaal bij past. Mijn zoontje zal zich vast prima vermaken met alle cadeautjes uitpakken en het spelen met de andere kinderen en natuurlijk de taart eten. en mama is alvast aan het nadenken over wat ze volgend jaar kan gaan doen :-)

10 jaar geleden

klinkt erg leuk, en natuurlijk maak je ook foto's en/of filmpjes voor later?? Ik maak er niet zoveel van, maar wil wel perce een leuke taart. Mijn man heeft nu 2x een taart gehaald en ik was zo niet tevreden. De eerste taart was een slagroomtaart met snoep en de tweede weer, maar dan wel met een dora plaatje, maar dus ook niet leuk genoeg. Dit jaar zorg ik zelf wel voor taart!!!

10 jaar geleden

Klinkt super leuk en erg herkenbaar, mijn moeder was ook altijd elkaar jaar bezig met een leuk thema. Mijn vriendinnen gingen met hun verjaardag altijd naar allemaal parken en ik bleef gewoon thuis. Ik vond het altijd super. De eerst paar jaren heeft ze het zelf bedacht maar na een tijdje mocht ik meedenken over het thema. Ik als echt meisje had natuurlijk ook een prinsenfeestje maar het leuke was dat er ook altijd een verhaal bij mijn feestje horden. Zo heb ik een keer een wereld rond feestje gehad. Mijn moeder had allemaal spelletjes en liedjes uit verschillenden landen. De bank was het vliegtuig en toen was mijn vader nog de piloot. Ik weet het nog precies. En iedereen kreeg bij binnen komst een klein, van kartonnen doosjes gevouwen, koffertje met een kaartje er in met hoe we vlogen en een 'passpoortje' die moesten we eerst in vullen. Zo werd het zelfs nog educatief! Dus ik denk dat zelf verjaardagsfeestje geven met een thema super leuk is en ik denk dat je zoon als hij groter is met plezier terug kan denken aan alleen thema's die zijn langs geweest! Super leuk!