{{ message.message }}
{{ button.text }}

De Trap

Kort verhaal, gebaseerd op dingen uit het dagelijks leven van mij en mijn dochters

Afbeelding blog 'De Trap' Achtergrond blur afbeelding


De Trap

Roos zit op de WC. Dat kan ze al helemaal ‘zelluf’, want ze is al 3 jaar. Dus een hele grote meid. Ze hoort mama en papa zachtjes praten in de woonkamer en Lotte is zo te horen ook al weer wakker na haar dutje, want ze hoort gestommel en gebabbel van boven komen.

‘Volgens mij weet mama niet, dat Lotte wakker is ’ denkt Roos. ‘Ik zal mama eens verrassen door Lotte op te halen.’ Roos springt van de wc en duwt zachtjes de deur open. Ze sluipt voorzichtig de trap op, voetje voor voetje. Gelukkig, het traphekje is niet dichtgedaan. Ze loopt naar Lotte’s kamer en maakt de deur open. ’Hey Lotte, ga je mee naar beneden, dan gaan we daar spelen.’ Lotte kijkt verrukt op bij het horen van de stem van haar grote zus en gooit de pop waarmee ze aan het spelen was op zij. “Jaaa, naar benede, lekker pelen” juicht Lotte.

Ze pakt de hand van Roos en samen lopen ze naar de trap. Bij de trap aangekomen, kijken ze heel voorzichtig over de rand heen. Brrr, het is toch best wel een beetje eng, zo zonder mama of papa. ‘Ik ga eerst’ zegt Roos ‘en dan pas mag jij, want ik ben al 3 en jij nog maar 2.’ Roos stapt op de eerste tree en daarna op de volgende, daarna draait ze zich langzaam om. ‘Nu is het jouw beurt Lotte, toe maar, je kan het wel.’

Lotte schuifelt naar de rand van de trap en pakt de armleuning goed beet. Ze tilt haar voetje op en op het moment dat ze hem op de eerste tree wil zetten, vliegt beneden de deur open en roept papa met een bulderende stem: STOOOOP! Van schrik begint Lotte heel hard te huilen en Roos kijkt nogal bedremmeld. Papa tilt Lotte op en troost haar en mama neemt Roos verder mee naar beneden. Ze worden beiden op de bank gezet en gaat voor ze zitten. “Roos, mama en papa vinden het heel lief van je dat je Lotte uit bed wilde halen, maar dat mag je nooit, echt nooit meer doen.” ‘Maar ik ben toch al een grote meid.’ zegt Roos zachtjes ’Ik ben al 3’ en ze laat 3 vingertjes zien.

“Ach lieve Roos” zegt mama en trekt haar bij zich op schoot. “Mama en papa zijn heel erg geschrokken. Lotte kan namelijk nog niet zo goed traplopen en heeft daar hulp bij nodig van mama of papa. Anders valt ze van de trap en heeft ze pijn. Laten we afspreken dat als jij Lotte wil ophalen dat je eerst naar mama of papa komt, dan gaan we met jou mee naar boven en doen we het samen, afgesproken?” ‘Afgesproken’ zegt Roos. “Dan is dat afgesproken en nu ga ik nu ranja en snoepjes voor jullie pakken”. Jaaa roepen Roos en Lotte en ze stuiven richting de keuken.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je