Snap
  • Kind

De tijd is nu echt gekomen om het te vertellen, mijn zoon is hoogbegaafd deel 3!

We kunnen het niet langer meer uitstellen, hij heeft zoveel vragen, we moeten er mee aan de gang gaan..

Vervolg, zie vorige blog....

En nu kunnen we dus niet langer meer wachten....

Al die tijd hebben we gedacht, wat is de toegevoegde waarde dat hij weet dat hij hoogbegaafd is en hoe gaat hij erop reageren?

De laatste maanden heeft hij zoveel vragen.... Hij snapt niet waarom de anderen uit zijn klas nog niet zover zijn. Hij snapt niet waarom sommige kinderen hem niet begrijpen. Hij snapt niet waarom andere kinderen niet weten wat hij allemaal al weet. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Daar is ook nog bij gekomen dat hij nu de laatste weken heel slecht in slaap kan komen, zijn hoofd dus weer boordevol zit..... Soms probeer ik me wel eens voor te stellen hoe het zou voelen om hem te zijn, maar ik denk dat ik knettergek zou worden als mijn hoofd zo vol zit als bij hem. Hij is met alles tegelijk bezig. Als je iets aan hem vraagt is hij bezig met het antwoord en ondertussen alweer wat anders te bedenken om daarna te zeggen. Totaal geen rust dus, waar we wel wat mee moeten, want dit houd hij niet vol.

We hebben van de week de orthopedagoog weer ingelicht en gevraagd of zij ons kan helpen. We hebben van haar en van school een titel van een boek gekregen, waar in met wat makkelijkere taal staat uitgelegd, wat het is om hoogbegaafd te zijn. Wat het inhoud, wat het verschil is met anderen. Mijn vriend en ik hebben het allebei gelezen en op een paar dingen na gelaten, is het precies Jesper die ze beschrijven, ongelooflijk!!

Vanmiddag wil ik met hem een begin maken, maar vind het super spannend! Ik denk dat het in eerste instantie alleen maar herkenning voor hem is en hopelijk brengt dit alweer wat meer rust, omdat hij dat weet waar het vandaan komt. Wel gaan we nog aan de slag op school en bij de orthopedagoog, want er moeten wel wat stappen gemaakt worden. Zodat hij weer lekker kan slapen, de rust heeft en weer wat gelukkiger is. Daar draait het tenslotte allemaal om, dat we hem gelukkig willen zien in hoe hij is.....

10 jaar geleden

Bij ons is het nog in ontwikkeling, maar hoop echt dat het doorgaat! Zou super zijn! Ben met je eens dat als het niet anders kan, dat het moet, je wilt toch het beste voor je kind :) Jesper zit nu in groep 3 en ze pakken het echt super op. Wel moeten we contact blijven houden en goed kijken hoe het met hem gaat, daar springen we gelijk op in. Het blijft gewoon voor altijd een puzzeltocht, maar dat is niet erg.... Succes ook voor jullie ;)

10 jaar geleden

Bij ons delen ze de plusklas met nog 5 scholen en is maar vraag of straks of straks plek is. Ik ben zelf ook niet voor speciale onderwijs maar soms is niet anders. We zijn nog met school bezig en hij zit nog maar in groep 2 en nu gaat nog steeds heel go ed.

10 jaar geleden

Thnx Marieke, lief!!

10 jaar geleden

Ja, dat vind ik ook altijd! Ik heb soms het idee dat ik een probleem hebt dat door velen niet als een probleem gezien wordt (is toch handig dat ie zo goed leert?) en om dan mensen te vinden die het wel snappen, dat is erg prettig. Mocht je nog eens vragen hebben, of gewoon iets kwijt willen, mijn berichtenbox staat altijd open :)