{{ message.message }}
{{ button.text }}

De tijd is nu echt gekomen om het te vertellen, mijn zoon is hoogbegaafd deel 3!

We kunnen het niet langer meer uitstellen, hij heeft zoveel vragen, we moeten er mee aan de gang gaan..

Afbeelding blog 'De tijd is nu echt gekomen om het te vertellen, mijn zoon is hoogbegaafd deel 3!'

Vervolg, zie vorige blog....

En nu kunnen we dus niet langer meer wachten....

Al die tijd hebben we gedacht, wat is de toegevoegde waarde dat hij weet dat hij hoogbegaafd is en hoe gaat hij erop reageren?

De laatste maanden heeft hij zoveel vragen.... Hij snapt niet waarom de anderen uit zijn klas nog niet zover zijn. Hij snapt niet waarom sommige kinderen hem niet begrijpen. Hij snapt niet waarom andere kinderen niet weten wat hij allemaal al weet. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Daar is ook nog bij gekomen dat hij nu de laatste weken heel slecht in slaap kan komen, zijn hoofd dus weer boordevol zit..... Soms probeer ik me wel eens voor te stellen hoe het zou voelen om hem te zijn, maar ik denk dat ik knettergek zou worden als mijn hoofd zo vol zit als bij hem. Hij is met alles tegelijk bezig. Als je iets aan hem vraagt is hij bezig met het antwoord en ondertussen alweer wat anders te bedenken om daarna te zeggen. Totaal geen rust dus, waar we wel wat mee moeten, want dit houd hij niet vol.

We hebben van de week de orthopedagoog weer ingelicht en gevraagd of zij ons kan helpen. We hebben van haar en van school een titel van een boek gekregen, waar in met wat makkelijkere taal staat uitgelegd, wat het is om hoogbegaafd te zijn. Wat het inhoud, wat het verschil is met anderen. Mijn vriend en ik hebben het allebei gelezen en op een paar dingen na gelaten, is het precies Jesper die ze beschrijven, ongelooflijk!!

Vanmiddag wil ik met hem een begin maken, maar vind het super spannend! Ik denk dat het in eerste instantie alleen maar herkenning voor hem is en hopelijk brengt dit alweer wat meer rust, omdat hij dat weet waar het vandaan komt. Wel gaan we nog aan de slag op school en bij de orthopedagoog, want er moeten wel wat stappen gemaakt worden. Zodat hij weer lekker kan slapen, de rust heeft en weer wat gelukkiger is. Daar draait het tenslotte allemaal om, dat we hem gelukkig willen zien in hoe hij is.....

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je