{{ message.message }}
{{ button.text }}

De tijd is echt aangebroken... we moeten het vertellen, mijn zoon is hoogbegaafd!

We kunnen er niet langer meer mee wachten, hij heeft zoveel vragen, we moeten hem vertellen wat er is, maar hoe is de vraag.....

Afbeelding blog 'De tijd is echt aangebroken... we moeten het vertellen, mijn zoon is hoogbegaafd!'

Ja.....

De tijd is nu echt aangebroken, we kunnen er niet meer mee wachten. Hij heeft de afgelopen tijd zoveel vragen, dat we hem nu echt moeten vertellen wat er aan de hand is. Vooral ik vind het lastig, het maakt alles zo echt, maar meer problemen wil je ook niet, hoe gaat hij hierop reageren?

Spannend dat is het.....

Ons zoontje van nu inmiddels 7 is hoogbegaafd, hij heeft daar zelf geen weet van.... Tenminste, in zoverre, dat hij wel voelt dat er van alles anders is maar het nog niet ergens kan plaatsen.

Toen hij met 4 jaar naar school toe ging, heeft het nog geen half jaar geduurd, of hij zat zo vol in zijn hoofd dat hij niet meer wist waar hij het laten moest. Hij was ongelooflijk moe en kon op een gegeven moment echt maar halve dagen naar school. Hij had het er wel erg naar zijn zin, dus dat was het probleem niet. We zijn naar de dokter gegaan en die heeft ons gelijk doorverwezen naar een orthopedagoog (psycholoog voor kinderen). Zij heeft hem getest, maar omdat ze dat eigenlijk nog niet met 4 jaar doen, hebben ze hem getest met de koffers voor 6 jaar. Hier is uitgekomen dat hij hoogbegaafd is. We zijn toen gelijk aan de slag gegaan om het voor hem zo rustig mogelijk te maken in zijn hoofd en op school hebben ze gelijk alles aangepakt om het interessant te houden voor hem, super hoe ze daar mee omgegaan zijn!

Hij heeft wel 2,5 jaar gekleuterd omdat hij sociaal-emotioneel toch echt wel 5 was toen. Dat is ook een hele goede beslissing geweest. Aan het einde van vorig jaar was hij echt goed in balans, hadden ze hem goed uit weten te dagen en kon hij evengoed nog lekker spelen, waar hij ook echt wel behoefte aan had.

Toen ging hij na de zomer naar groep 3! Wat had hij daar zin in! Lekker echt werkjes maken, wat voelde hij zich groot en toen......

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je