{{ message.message }}
{{ button.text }}

De tiende en laatste muziek les van Ilse

Vandaag was het de beurt aan de 10de en laatse les van deze muzieklessen reeks. Hier het verslag.

Afbeelding blog 'De tiende en laatste muziek les van Ilse ' Achtergrond blur afbeelding

vanmorgen zijn we in alle vroegte opgestaan. Papa moest vroeg weg en kon ons niet weg brengen dus moesten we met de bus of op de fiets. Ik had het nog niet besloten wat ik nu wilde doen. Bij het uitlaten van de woef in de miezer regen wist ik het wel. We gaan met de bus. Fietsen had ik niet zo veel zin in 1. Ik doorweekt en 2. Ilse doorweekt en ze is al zo aan het blaffen.  Dus lekker ontspannen met de bus. In de bus was het druk. Veel mensen hadden het zelfde idee als mij vermoed ik. Ilse keek haar ogen uit in de bus. Bekeek iedereen even goed van top tot teen. 

We waren er. Ik heb maar een extra rondje gelopen want we waren wat aan de vroege kant. Kon Ilse ook even bijkomen van alle indrukken in de bus. En het scheelde dat het droog was. Nadat we even lekker 10 minuten hadden rond gelopen zijn we naar het buurthuis gegaan waar de muziek lessen worden gegeven.  We waren de eerste wat me niks verbaaste omdat we nog steeds aan de vroegekant waren. Na een schone broek, kon Ilse lekker gaan spelen. Er waren inmiddels wat meer kindjes binnen gekomen. Maar Ilse bleef zoals gewoonlijk lekker bij mama. Met het opruimen van het speelgoed hielp ze wel netjes alles in het doosje doen en de deksel er op de les begon. Ilse zat midden in de kring en begon al met dansen en klappen toen de gitaarbte voorschein kwam. Met het liedje van de beer was ze aan de andere kant van de kring alles aan het bekijken. Met het liedje van het paardje was ze heel snel bij me en wilde op schoot. Ze vind dat hobbelen zo leuk en doet thuis ook het briesen en klikken met haar tong. Tijdens dit liedje heeft ze altijd een grote glimlach op haar gezicht.  

hop%20hop_1450295182.jpg

Dit keer waren er geen nieuwe liedjes maar zongen we die liedjes van de vorige keer de kinderen waren helemaal hyper. Ze kregen belletjes om mee muziek te maken. Groot succes en veel herrie. 

bellen_1450295197.jpg

De juf haalde het instrument van de week tevoorschijn een kleine schoot harp, een kantele.( tenminste ik denk dat het zo heet )  Het was de bedoeling dat het een rust punt in de les werdt maar dat was het duidelijk niet een van de mama's zij tegen en de les is foetsie.. ik moest wel een beetje lachen er om maar de kinderen waren zo hyper de pieper. muziek%20instument%20van%20de%20week_145Na de kantele kwam de kerstboom.te voorschijn alle kindjes waren er mar druk mee met de blokjes op en van de boom halen. Zo ook Ilse. De juf had batterij waxine lichtjes mee genomen om op de boom te zetten en net alsof uit te blazen de kinderen vonden dit best leuk uit eindelijk kwam er toh een rustpuntje in de les door het muziek doosje wat ze aan zette alle kindjes werden helemaal stil. Het was alweer tijd voor het afscheids lied.

kerstboom_1450295246.jpg

Nog even lekker koffie gedronken en na gekletst met de meeste mama's. Ik vond de lessen erg leuk en ga zeker ook weer iets met muziek doen met Ilse ze vind het zo leuk om te zingen en dansen.

Bij deze wil ik Greet de juf ook bedanken voor de leuke lessen. Ook al liepen ze niet altijd zoals ze wilde waren ze wel erg leuk en gezellig. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je