Snap
  • Kind

de struggles van een mamager

Het bloed zweet en tranen van een werkende vrouw en moeder. .met een korreltje zout

mijn kind slaat. Eerst alleen mij toen ook mijn man david en nu zelfs oma opa neefjes en andere kindjes. Ik heb het lang proberen te relativeren met dingen als 'ach hij speelt gewoon wild' of 'hij weet niet wat ie doet' maar nadat zelfs de meiden van de opvang er voorzichtig over begonnen kon ik het niet meer ontkennen. Ik heb ZO'N kind. Welke instantie moet je bellen voor huiselijk geweld door je 1.5jarige?! Het verbaast me elke keer weer dat ik qua opvoeding een onzeker onwetend wrak ben terwijl ik op de zaak voor elk probleem direct de juiste oplossing weet te vinden. Helaas kan ik mijn zoontje niet op non-actief zetten als hij zich misdraagt dus zal ik  anders moeten bedenken. Terugslaan? Geen optie. Negeren?  Ja dag hij doet me pijn!  Toen ik naar mijn alwetende moeder ging voor advies moest ze alleen maar heel hard lachen. 'Ach kind gaat vanzelf wel weer over dat deed jij vroeger ook altijd'. Ok ik  hoef me dus niet af te vragen waar ik dit aan verdient heb. . .. 

9 jaar geleden

Praat hij al?? Kan ook frustratie zijn omdat hij dingen duidelijk wil maken maar het lukt niet. Onze kleinste van de tweeling heeft het ook met bijten en gooien, nu ze wat meer woordjes kan gaat het al stukken beter..

9 jaar geleden

Gewoon afleren. Day wat hij doet niet hoef is vertellen waarom niet en als hij wat wil slaan dan zeg je tegen hem en geeft hen een bal 'daar mag je op slaan ' mar bij vriendjes en mensen niet het kan afgeleerd worden