{{ message.message }}
{{ button.text }}

De Speel-o-theek!

Afbeelding blog 'De Speel-o-theek! ' Achtergrond blur afbeelding

Heel toevallig eigenlijk kwam ik een paar maanden terug in contact met iemand van de speel-o-theek. Ze dacht dat ik als plusklasjuf het misschien aardig vond om lid te worden om zo nu en dan 'slimme spelletjes' te kunnen lenen voor in de klas. Nou vonden mijn collega en ik dat (nog) niet echt nodig, omdat we nog wel wat variatie hebben. Maar toen ik eens rondneusde in het aanbod van de speelotheek dacht ik wel 'waarom doe ik dit niet voor mijn eigen kinderen?' Waarom zou je allerlei spullen aanschaffen om vervolgens te zien dat het ene meer aanslaat dan het andere en sommige dingen maar korte tijd interessant blijken te zijn. Drie artikelen per keer, voor een periode van een maand lenen, nou, ik was benieuwd. Voor het contributiegeld hoef je het niet te laten, want dat is echt laag gehouden. De afgelopen maanden hebben we allerlei educatieve spellen in huis gehad, prachtige Little People speelsets, badspeelgoed, nep-ijsjes voor een winkeltje, een echte grote stevige step à la kleuterschool, leuke duplosetjes met Cars enzo, een tiptoiboek (wow, wat een mooi spul, maar wel prijzig) en nog veel meer. Elke keer stond - vooral - mijn zoontje al op de uitkijk: waar zou mama nu weer mee thuiskomen?! (ik ging rechtstreeks uit mijn werk, vandaar dat hij en zijn zusje er dan niet bij waren) En elke keer weer dat enthousiasme en hernieuwde zin om van alles te gaan ontdekken. En het grappige was, dat als je dan het eigen speelgoed even aan de kant schoof, dat daar juist naderhand weer veel leuker mee gespeeld werd. Het enige is dat ik wat huiverig ben met het lenen van speelsets met veel losse onderdelen, tenslotte moet het wel weer compleet terug... Maar verder: absoluut een aanrader. Wat ben ik blij dat we lid zijn geworden. Je laat je kind kennismaken met allerlei soorten speelgoed, die je nooit allemaal zelf zou gaan kopen, maar waar ze wel enorm plezier van kunnen hebben. En sloeg iets erg aan, dan kun je het nog wel eens een keer lenen... of je koopt het alsnog zelf. Maar voorlopig kunnen we nog wel even, ik zie die kasten bij de speel-o-theek zo lekker vol staan. En de aardige speelotheek-mevrouw maakt me vaak attent op nieuwe aanwinsten. Ik heb nu alweer zin in het eerstvolgende bezoekje!   

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je