Snap
  • Kind
  • decembermaand
  • huisje15
  • sinterklaasje
  • verkleedpartijtje
  • sintgekte

De sinterklaas gekte.

De heerlijke gezellige feestdagen zijn alweer bijna aangebroken.

De sint is alweer in het land en elke avond om 18.00 uur staat hier weer het sinterklaas journaal op tv. Vol spanning zitten ze dan beide nog net niet met de neus tegen het scherm aan geplakt te kijken wat er nu weer allemaal voor geks gaat gebeuren.

We proberen het altijd allemaal een beetje rustig aan te pakken voor de kindjes. De dag voor de intocht gaan we pas de ramen versieren en wat sinterklaas spulletjes van de zolder halen. Zo houden we de gekte een beetje korter en beginnen we niet al weken van te voren met de kindjes gespannen en nerveus te maken.

Ook dit jaar versierden we weer gezellig samen onze ramen voor. Een leuk jute zakje aan een touwtje en een pieten muts voor de raam. Zelf tekende ik nog twee kleine pietjes op het raam met een witte stift speciaal voor op ruiten. We proberen elk jaar iets anders van de versiering voor de raam te maken. In ons glazen stolpje hebben we een sint op zijn paard en een pietje ernaast. Deze komt wel elk jaar terug, als een soort traditie.

Op onze voordeur wilde Mees graag de slinger van sint die we vorig jaar kochten dus heeft hij die samen met papa daar netjes opgehangen. 

Snap
Snap
Snap

Bij ons mogen ze alleen in het weekend het schoentje zetten of op vrijdag of op zaterdag.

Het blijft zo dan rustig door de week. Zo kunnen ze avonds gewoon goed slapen omdat ze niet in spanning zijn of er morgenochtend een cadeautje in zit en hebben we geen kindjes die morgens om 6 uur al beneden staan. Dit werkt voor ons heel goed om toch een beetje de rust te bewaren in de sint periode.

Het budget bij ons voor een schoencadeautje zit op 10 euro of minder. Er komt wel altijd iets lekkers bij. Een zakje chocolade muntjes, een kleine chocolade letter, een zakje pepernootjes, noem maar op.

Pakjes avond word nog een ander verhaal. We hebben eerlijk gezegd nog niet echt een plan bedacht over hoe we dat gaan aanpakken. Gaan we dat samen met opa en oma doen? Want in principe mag dat gewoon. Of gaan we de cadeautjes voor de deur zetten en dan samen via zoom uitpakken?!

Hoe pakken jullie dit aan?! Hebben jullie nog leuke ideetjes?

Snap
3 jaar geleden

Wij gezellig met opa en oma🥰. Idd een gekke tijd zo. Maar wel extra gezelligheid in huis🧡