Snap
  • Kind
  • inspiratie
  • blogger
  • decembermaand
  • budgettips
  • ideeën

De pakjes maand, mijn tips en trics voor een budgetvriendelijk gevulde zak of cadeautjes voor onder de kerstboom!

Wauw het is alweer November, waar is de tijd gebleven! Zo was het nog hartje zomer en zo zitten we al middenin de lichtjes tijd en is het een drukste van jewelste bij de tuincentra. Net een coronaproof Sint-Maarten feest gevierd. Dit jaar is het toch allemaal een beetje anders dan anders, maar dat mag de pret niet drukken! Koopjes jagen in de stad zit er voor mij niet in, ik vind zeker met Chez het risico nu te groot. Daarom ben ik denk ik vanaf de zomer al bezig met cadeautjes opsparen, oké noem mij maar gek met 30 graden Celsius al sintinkopen doen, maar eigenlijk is het mij super goed bevallen! Geen druktes, stress om dingen die niet optijd binnen zijn, geen grote uitgaven in 1 keer maar een keer gewoon goed voorbereid, heerlijk! Dit is dan ook meteen mijn eerste tip: koop de cadeaus verspreid, zo merk je het veel minder snel in je portemonnee! 

Tip nummer 2: houd de aanbiedingen in de gaten! Maak van te voren (bijvoorbeeld in de zomermaanden) alvast een lijstje en houd vervolgens de aanbiedingen goed in de gaten, door bijvoorbeeld van bol.com de nieuwsbrief in de gaten te houden of Google het product soms, hierbij zie je onder het kopje shopping in 1x of iets in de aanbieding is! 

Tip nummer 3: op www.lijstje.nl kan je zelf een lijstje maken en die kan je op elk moment aanvullen. Dus kom je ergens iets leuks tegen, zet het er direct op! Zo voorkom je last minute keuzestress en leuk als inspiratiebron voor bijvoorbeeld opa’s en oma’s. 

Tip nummer 4: vraag aan vriendinnen waarvan de kinderen net wat ouder zijn wat bij hun het favo speelgoed is! 

 Tip nummer 5: ga voor iets origineels en houd ook de kleine handmade shops in de gaten! Zo steun je de kleine ondernemers! Met nog een kleine maand te gaan, zijn de Sint en de Kerstman hier goed geslaagd:

Jayda (4 jaar)

- playmobil spirit (Amazon.nl, deelde de tip al eerder op Instagram... toen in de aanbieding echt maar 10 euro!)

- Barbie zwembad

- Tiptoi Engels uitbreidingswerken ( tiptoi vindt Jayda echt geweldig, ook nog super leerzaam en voor de ouders een rustmomentje want dit kunnen ze goed zelfstandig... heel mooi meegenomen. Gekocht bij de intertoys voor de helft van de prijs..)

- Barbie fashionista (4 euro in de aanbieding bij de Kruidvat)

- Play doh ijsjes maken (9,95 bij de action)

- Het boek boer Boris en het paard van Sinterklaas, dit is echt een must! Geweldig boek!

- Ses eenhoorns gipsen 🦄

- Pyjama (omdat ik vind dat er ook altijd iets nuttigs in moet zitten, dit was vroeger bij ons thuis al.. iets met, met de paplepel ingegoten)

- Paardrijsokken bij de lokale paardenwinkel

Daarnaast mag Jayda natuurlijk een paar keer haar schoen zetten!

- Glitter foam letters van de Hema

- Frozen kleurenpen

- Stickerset van frozen

- Paardensnoepjes

Chez (5 maanden)

- vtech baby Toet Toet auto’s verhaaltjesboek Bart brandweer (Prenatal tijdens de mama mazzeldagen)

- Vtech Toet Toet auto’s garage (gekocht met de vtech dagen op bol.com)

- Done By deer placemat (Prenatal mama mazzeldagen)

- Nuby bijtsleutels (Prenatal mama mazzeldagen)

- Regenboogje voor in zijn kamer (madewithcotton)

- Waterspeelmat

- Sokken

- Flapboekje (bikkel en boet)

- Kartonboekje van foto’s met de mensen om ons heen en van Chez zelf

Oké ik weet het, Chez heeft nog geen eens schoenen aan, maar als Jayda haar schoen zet wil ze zeker ook een slofje van chez neerzetten, dus ook voor Chez maar wat kleine dingetjes:

- mutsje

- Nijntje met een zwemband voor in bad

- Vtech Toet Toet auto’s Bart brandweer

- Bootjes voor in bad

Cadeautjes zijn hier zeker niet waar het om draait met de feestdagen, maar het samenzijn en de gezelligheid! Dit jaar is dat allemaal natuurlijk net even wat anders, maar laten we er met z’n allen het beste van maken en hopelijk kunnen we het volgend jaar weer uitgebreid vieren! Veel plezier met inkopen doen! 

3 jaar geleden

Nou inderdaad! De opa’s en oma’s vinden het ook altijd heel handig! En zo krijg je geen dingen dubbel want Jayda loopt tegen iedereen te vertellen dat ze spirit playmobil wilt! 😅

3 jaar geleden

Goede tips en tricks! Inderdaad lijstje maken is super handig. Helemaal voor opas en omas. Want zo kun je toch beetje zorgen dat er mee gespeeld wordt en je huis niet ontploft met ‘onnodige’ speelgoed 🤗🤗

3 jaar geleden

Handige tips en herkenbaar! Dit jaar lukte het bij ons niet zo goed om van te voren al van alles te kopen: gisteren heb ik de laatste dingen besteld. Wat ik altijd nog doe in oktober/november is al het speelgoed van de kinderen uitzoeken, wat niet meer gebruikt wordt en goed is, doneer ik dan (meestal bij de appie, maar ik weet niet of dat dit jaar lukt ivm corona) en wat kapot is gooi ik weg.

3 jaar geleden

Dankjewel. Jullie ook fijne decembermaand. Hopelijk zonder teveel zorgen. Hier wordt de jongste alweer 4!