Snap
  • Kind

De oude doos van papa

Voordat je meteen denkt dat het een ranzige blog gaat worden, zo'n doos bedoel ik niet.

Vorig jaar vonden we een oude doos op zolder. Nieuwsgierige Kleuter dook meteen op de doos af en maakte hem open. Zijn ogen werden groot, dit was leuk! In de doos zat namelijk alle oude Lego van zijn papa. Met een waarde van heel wat guldens... eh... euro's. De doos had jarenlang op zolder gestaan en rook muf en zat onder het stof. Alle blokjes verdiende een wasbeurt. Het heeft me vier wassen gekost om alles te wassen. Plus een paar dagen droogtijd.

Alle Lego zat in een grote bak. Soms best lastig zoeken naar dat ene kleine blokje, bloemetje of poppetje. Dat moest anders, vond ik als redelijk goed georganiseerde mama. Dus toog ik een paar dagen terug met Kleuter en Diva naar de dichtstbijzijnde woonboulevard om plastic dozen te halen. Kleuter wilde liever naar de grote blauwe Zweedse blokkendoos, maar daar had ik dan weer geen zin in. Pure zelfbescherming. Ik kom altijd met veel meer spullen (meuk) terug als gepland. Niet goed voor de portemonnee. Kleuter zag mooie dozen met een (voor mij) afgrijselijke print. Die wilde ik níet in de woonkamer hebben. Gewone simpele doorzichtige bakken. Dat moest het worden. Waarin je gemakkelijk kan zoeken. En die stapelbaar zijn. Zodat ze netjes in de kast kunnen. Opgeruimd. Diva snapte me en zij vond precies was ik bedoelde. Acht bakken kochten we. Plus twee vakjesdozen.

Thuis hebben we ons gestort op ene gezamenlijk familieproject: de Lego sorteren op kleur. Tevens een goede bezigheidstherapie voor de kids. Vooral Diva had er enorm veel plezier in. Wel een uur lang heeft ze elk blokje, stuk voor stuk, in de juist doos gedaan. Daarna was ze het beu. Inmiddels is de klus geklaard en zijn alle bakken gevuld. Kleuter dolgelukkig, want hij kan alles goed vinden. En mama gelukkig, alles is netjes en overzichtelijk opgeruimd.

Kleuter bouwt zich een slag in de rondte. Momenteel is hij helemaal into de autootjes. Hij heeft al een heel wagenpark gebouwd. Pure fantasie, mooi om te zien.

 En niet alleen Lego is groot favoriet, ook Duplo blijft leuk. Deze prachtige Utrecht Kerk (De Dom), een creatie van Kleuter, pronkt al weken in de woonkamer.

Ik bedenk me nu opeens dat ik ook nog een doos vol met 'meisjeslego' op zolder heb staan. Met van die roze steentjes en zoetsappige taferelen. Die haal ik volgend jaar wel van zolder. Leuk voor mijn kleine Diva om mee te spelen.

En jij? Heb jij nog Lego of ander speelgoed van vroeger waar jouw kindje nu mee speelt?

Wat leuk zeg! Daar heeft ze vast veel plezier mee.

Oooh ja nu little pony, speelde ik ook veel mee. Alleen die heb ik niet meer. Wel nog veel poppen en poppenkleertjes. En Lego en Flippo's. En ook een trol ja.

8 jaar geleden

mijn bonusdochter speelt met mijn babyborn. en op zolder bij mijn oma ligt een hele grote doos meisjeslego voor haar te wachten, maar daar moet ze wat ouder voor zijn en iets meer interesse hebben in lego. mijn bonuszoontje heeft zelf een heleboel lego en er staat nog van alles van papa te wachten op zolder en bij mijn schoonmoeder op zolder.

8 jaar geleden

Zo leuk is dat! Ik had mezelf denk ik ook niet kunnen bedwingen om de boel te sorteren :) Ik heb zelf mij my little pony en barbie collectie nog. En ookeen koffer met trollen.Die trollen gaat mijn zoonjte waarschijnlijk nog wel mee spelen. De rest moet ik even aan kijken wat hij ervan vind. Van mij mag hij in ieder geval :)