{{ message.message }}
{{ button.text }}

De 'OOK!!' fase van Meneer

Meneer zit in plaats van in de wel bekende "Ik ben 2 en ik zeg nee!' fase, in de 'OOK!' fase. Soms schattig, soms vervelend maar ook handig.

Afbeelding blog 'De 'OOK!!' fase van Meneer'

ALLES wat Mevrouw doet, heeft, wil en moet, dat wil Meneer dan meteen ook. Het is de jaloezie fase, denk ik. Hij vind het nog steeds heel moeilijk om te delen. Zowel aandacht van Papa en Mama als het speelgoed. Hij wil ALLES! 

Het is en fase en ik weet dat peuters alleen alleen aan zich zelf denken maar soms is zijn gedrag frustrerend.. Dan zijn ze lekker voor het slapen nog "samen" aan het spelen en dan eindigd het altijd met Meneer die twee keer op de gang word gezet en Mevrouw die zit te brullen omdat ze steeds word omgeduwd.. 

Diepe zucht..

Meneer zit in de "OOK!" fase..

Soms is het schattig

-Mama: 'Nicole! Wil jij een lekker fruithapje eten?!' zeg ik met een grote glimlach op mijn gezicht. Alsof ze terug zou zeggen: Ja graag mam! Doe vandaag maar banaan, peer en kiwi! Met een vleugje sinasappelsap, alsjeblieft! Wel goed door geblend, he ma!?' 

Uhu..

Sta ik in de keuken fruit te schillen komt Meneer (die nooit fruit eet) aangelopen. 'OOK?!' vraagt (zegt) hij. Mama: 'Wil jij een stukje appel, Daaf?'. Hij denk even en zegt dan 'Nee..' en loopt weg. 

Zo gaat dit wel bijna elke ochtend, puur omdat hij ook wil wat Mevrouw krijgt.

Of:

-Mama: 'Nicole, wil jij een koekje of een cracker?' (Ik praat zoveel tegen die kids terwijl de kleinste nog niet eens mama of papa zegt, hahaha!). Komt Meneertje meteen aangelopen. 'OOK!?'. Mama: 'Wil jij een koekje of een cracker, Daaf?'. Meneer: 'Goegie goegie? (koekje)'. Ik geef hem een Liga. Meneer: 'Hikool OOK?!'. Mama: 'Ja Nicole krijgt ook een koekje. 

Hij kan wel delen?

- Als Mevrouw een speentje heeft. 'OOK?!'

- Als Mevrouw de fles krijgt. 'OOK?!'

- Als Mevrouw in bad gaat. 'OOK?!' 

- Als Mevrouw de kat aait. 'OOOOOOK!!'

-Mevrouw had toen ze alleen nog maar stil lag als een echte new born baby, een baby zitzak. Daar lag ze altijd op. Meneer wilde altijd 'OOK!'. Nu is mevrouw te groot om er met de riempjes op te liggen en te klein voor zonder riempjes. Dus Meneer krijgt zijn zin! Hij mag eindelijk 'OOK!!!' op de zit zak! Hij is HAPPY!

PicsArt_01-18-03.30.43_1453144347.jpg

- Van de week smolt mijn hart om Meneer. Ze waren samen Cars aan het kijken en Meneer besloot een soort van Bioscoop opstelling te maken voor zichzelf en zijn zusje! Meneer: 'Hikool OOK toel!?' (Nicole ook op de stoel?). Mama: 'Ja lieferd, Nicole mag ook op de stoel!

Smelt smelt!!

PicsArt_01-18-08.22.23_1453144963.jpg

Vaak is het schattig.

Als het verveld is..

- Mevrouw zit lekker te spellen met speelgoed. Komt Meneertje aangelopen.. 'OOK!!'. En hij pakt haar speelgoed af. Pfff...

- This BabyGirl loves to dance!! Zit ik op de grond en ik hou haar handjes vast. Mevrouw staat te dansen en te lachen. Adoreble!! Komt Meneer aan gerent.. Toem, toem, tooeemmm..

'OOOOOOK!' Hij gaat tussen ons in staan pakt mijn handen en begint te springen en te zingen. 'Lalalala!'. Maar onder tussen in Mevrouw op haar kont gevallen en is NOT amussed..

- Als Mevrouw en ik aan het knuffelen zijn. 'OOK!!!'.

- Als mevrouw op mijn schoot zit. 'OOK!!'

Drives Mommy nuts!!!

Als het handig is!!

- Meneertje heeft sinds hij drie maanden oud is last van baby ecceem.. Soms is het erg en jeukt het, dan gaat hij krabben. Hij heeft vaak hormoon creme gehad, (nu niet meer) en dat prikte altijd heel erg als zijn huidje open lag. Daarom doet hij vaak moeilijk als ik hem wil insmeren, gewoon met vasaline of nivea. Maar als ik zeg: 'Nicole, zal ik jouw gezichtje is even lekker insmeren?' dan komt Meneer aangerend, hahahaha! 'OOOOOK!!'. Lekker ingesmeerd

Win for Mommy #1!

- Als Meneer geen schone luier wil.. 'Nicole, zal ik jouw is even een schone luiwie geven?' Meneer: 'Ook!?'

Winnn #2!

- 'Nicole, zal ik jouw haartjes (welke haartjes, haha!) is mooi kammen?'. 'OOOOK!!'

Win win win #3! :)

- Meneer haten het om zijn nagels geknipt te krijgen!! Maar nu doe ik gewoon altijd eerst die van Mevrouw en dan komt hij vanzelf naar me toe! 'OOOK?!!'.

MEGA WIN #4!!!

- Aankleden? 'OOK!!' 

- 'Nicole, ga je mee?' 'OOOHOOOOOK!'

IMG_20151031_120803_1453146361.jpg

Zoals je ziet, schattig, verveld, handig..

Zijn jouw kindjes OOK wel is jaloers?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je