Snap
  • Kind
  • post

de onrustige nachten zijn weer begonnen

Onze dochter van 2,5 is altijd een goed slaper geweest. Sliep met 9 weken al door en heeft (met natuurlijk wel wat gebroken nachten) altijd goed geslapen. Naarmate ze ouder word komen er elke keer van die periodes van een week of 2 weken waarin ze een paar keer per nacht wakker word. Sinds een paar weken wil ze tussen de middag niet meer slapen dus hadden gehoopt dat ze nu moe genoeg was dat ze lekker de hele nachten door zou slapen. Helaas ! Huilend, overstuur of gewoon roepend mama/papa ik ben wakker! Ook nu de afgelopen 3 dagen is ze meerdere keren per nacht wakker wat uiteindelijk resulteert in het feit dat ze rond half 5 bij ons op bed in slaap valt en niet meer wakker te krijgen is 's morgens. Het is misschien niet ideaal maar na al die gebroken nachten is het ook wel lekker om nog even 2 uurtjes te kunnen slapen voordat de wekker gaat. We hebben al van alles weer geprobeerd, lichtjes aan, deuren open. De kleine meid komt nooit uit bed maar als de deuren open staan wel...dan kruipt ze zelf tussen ons is. Gelukkig zijn het vaak korte periodes van slapeloze nachten maar merk wel dat het me alweer flink op gaat breken. Afgelopen nacht gelukkig maar 1x wakker geweest maar om 4 uur klaar wakker ... Pff... hopelijk is deze fase snel weer voorbij.... hebben jullie kids ook van die heerlijke fases???

10 jaar geleden

Ik kan hier nog niet echt over meepraten. Na 2 weken ben ik ermee gestopt om Hans wakker te maken voor zijn voeding, want hij dronk dan toch niets. Nadat ik meer naar de fles aan het overstappen was kwam hij wel steeds eerder. Resultaat om 11 uur zijn laatste fles s'avonds en dan s'morgens om 5 uur staat hij er weer. Het enige waar hij wel langer mee slaapt is de laatste voeding iets zwaarder maken dan normaal officieel mag. Hij heeft wel een periode gehad van gillen en brullen in de nacht en wakker worden. Daarom gaat hij nu pas in de avond in bad en probeer ik indien mogelijk veel met hem buiten te zijn. Ook heb ik in die periode wel meegemaakt dat hij iets van mama en als papa te veel werkte dat hij wel bij ons wilde zijn. De enige oplossing was op de dag als hij naar bedje ging mijn pyama bij hem in bed te leggen en s'nachts mijn t shirt die ik de hele dag aan had, maar onze kleine is nog geen 2,5 dat zeg ik er wel bij. Het enige wat ik dan zou doen is een foto van jou en je partner op de kamer zetten en je "vuile" kleding van die je die dag aan had bij haar op het kamertje leggen zodat ze jullie er toch bij kan halen. Mocht dat niet helpen kun je misschien tijdelijk het campingbedje bij je op de kamer zetten zodat ze jullie toch nog kan zien ook al slapen jullie. Dit bedje kun je dan per keer steeds iets meer naar kamertje schuiven.... Of indien het mogelijk is je zei dat je de deuren op elkaar open hebt haar in haar eigen bedje in het verlengde van de deur en jullie bed ook. Zo staat ze toch op haar eigen kamertje maar weet ze wel dat jullie er zijn. Als ze echt iets anders nodig heeft zoals dorst zou je een flesje bij haar voor het grijpen neer kunnen zetten zodat ze dat zelf kan pakken aangezien ze zelf toch uit bed komt. Dit zijn zo maar ideeën maar zoals ik al zeg onze Hans is nog niet 2,5 jaar.

10 jaar geleden

Hier ook zo'n heerlijke nachtbraker van 2,5 jaar. Ons mannetje slaapt al vanaf zijn geboorte niet elke nacht door dus eigenlijk ben ik niet anders meer gewend. Maar ik moet zeggen pittig is het wel. Onze oudste sliep vanaf dag 1 door en daar hebben we nooit problemen mee gehad. Als zij 's nachts wakker werd dan was er ook echt iets aan de hand. Maar toen ons mannetje geboren werd heb ik de eerste 3 maanden 's nachts meer met hem rond gelopen dan geslapen. Hij had heel erge last van krampjes, maar dat was dan vooral in de nacht. Hij kreeg rond half 12 de laatste voeding en tegen 1 uur begon het. Het was dan ook echt krijsen en gillen. Dat duurde tot 2 uur half 3 en rond 3 uur kreeg hij dan dan weer de volgende voeding. En om 7 uur stond ons meisje weer paraat. Gelukkig heeft zij het slapen van papa geërfd, want ze is nooit wakker geworden van het gekrijs. Maar dan weet je wel wat slaaptekort is hoor. Ik ging dan 's middags tijdens het middagdutje van allebei ook lekker even liggen anders was het niet vol te houden. Ook nu nog heeft ons mannetje van die fases dat hij 's nachts naast me staat. Ik heb nachten geprobeerd om hem terug te brengen, wel 10 keer achter elkaar. Ik werd er helemaal gek van. Als hij nu komt dan leg ik hem lekker tussen ons in. Daar valt hij dan in slaap en blijft gewoon liggen of hij zegt na een minuut of 10 dat hij naar zijn eigen kamer wil. En dan is het goed. Het is geen ideale oplossing, maar dat werkt hier het beste. Ook mijn nachtrust is belangrijk. En net wat je zegt het zijn steeds fases. Dat duurt een aantal dagen en daarna is het weer over. Succes ermee.

10 jaar geleden

lastig zeg. als je moe bent geef je idd sneller toe. hoop dat je nog de goude tip krijgt :)

10 jaar geleden

Ja ik weet het maar vind het erg moeilijk vooral omdat ik na 4x zo moe ben en weet dat om 6 uur de wekker gaat. Dan geven we misschien te snel toe. Toch nog maar een poging wagen om het harder door te zetten. Bedankt en hoop ook dat het gaat lonen.