{{ message.message }}
{{ button.text }}

De ochtend spits.......

Kennen jullie dat ook? De ochtendspits van de kinderen? Vooral voor ons moeders is het soms even aanpakken...

Afbeelding blog 'De ochtend spits.......'

Elke ochtend gaat bij mij volgens hetzelfde ritueel. De wekker gaat rond 6:45. Ik druk op snooze om nog even 5 minuten van de stilte in huis te genieten. Daarna met een zucht opstaan, tanden poetsen, haren goed doen en aankleden. Dan eerst naar de slaapkamer van de oudste dochter: Jennifer Opstaan, het is koud/warm vandaag. Op naar dochter nr 2: Kom Shirley, en ik til haar uit bed en zet haar op haar benen neer, trek meteen het dekbed weg zodat ze niet weer terug in bed klimt. Aan kleden lieve schat en dan naar beneden komen alsjeblieft.

Daarna loop ik naar beneden en begin aan de boterhammen voor de meiden en manlief. Daarna aan de lunch voor mijn beide meiden. Thermoskannen met thee klaarmaken en alles in hun tassen doen. Ondertussen druppelde mijn gezinnetje binnen en begint te eten. Om half acht staat het eerste oppas kindje voor de deur en hij word ook aan de tafel gezet. Ondertussen zeg ik tegen Shirley dat ze zich nu echt moet aankleden anders gaat ze in haar pyama naar school, stuur ik jennifer aan om de vaatwasser uit te ruimen en geef manlief een kus omdat hij naar het werk gaat. Ik corrigeer het oppaskindje dat hij niet mag gillen en zeg weer tegen Shirley dat de kleren aan moeten. Jennifer leg dat boek neer, de vaatwasser moet leeg. Ondertussen is het 8 uur. Dames doe alsjeblieft de schoenen aan, over 10 minuten moeten we naar school, ik doe het oppaskindje(soms meerdere) de jassen weer aan en begin de oppaskind/kinderen in de bolderkar te zetten. Shirley als je nu je schoenen niet aandoet ga je op je sokken naar school! Pak jullie schooltassen en of gymtassen..En dan eindelijk om 8:10 vertrekt de bolderkar richting school. Bij de poort van de achtertuin: Hebben jullie je tassen? O nee vergeten mama!, tassen worden gepakt. En dan eindelijk richting school. En als de dames dan op school zitten en ik alle oppas kindjes in de opvangruimte heb. Kan ik eindelijk gaan zitten met mijn boterham en een kop koude thee terwijl de oppas kindjes lekker zitten te spelen........

En toch geniet ik elke dag weer van deze drukke ochtendspits.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je