{{ message.message }}
{{ button.text }}

De nierbiopsie 14 januari

De Nierbiopsie is achter de rug en nu is het weer in spanning zitten wachten.

Afbeelding blog 'De nierbiopsie 14 januari' Achtergrond blur afbeelding

Donderdag 14 januari worden we om kwart over 7 in het UMCG verwacht. Voor ons is het zo’n 3 kwartier rijden en zo besluiten we rond 6 uur te vertrekken, mocht er iets tegen zitten dan waren we alsnog op tijd. Mijn moeder en partner zouden Amy en mij brengen, aangezien mijn partner met onze jongste dochter naar het Ziekenhuis hier moest voor het verwijderen van de keel/neus amandelen.

14 Januari :

Kwart over 7 komen we aan op de afdeling kort verblijf en krijgt Amy haar kamer te zien en krijg ik uitleg over wat er te gebeuren staat. Amy krijgt haar naambandje om 2 armen en een zetpil alvast tegen de pijn. Verder mag ze haar operatieschort aandoen en een onderbroekje aanhouden. Ze moet nog even gaan plassen en de Emla pleisters mogen van haar hand af. Om 8 uur worden we bij de OK verwacht.

We komen om 8 uur met bed aan bij de OK en Amy begint te huilen van de spanning. Ik probeer haar wat aan het lachen te krijgen en laat haar zien hoe belachelijk mama eruit ziet in een blauw pak, met sokjes over de schoenen en een prachtige groene muts, ze moet lachen. Verder vraagt ze heel veel en vooral of ik bij haar blijf. Ik heb haar uitgelegd dat mama blijft tot ze slaapt en dat mama er is als ze wakker wordt. Aan het OK personeel wordt ook veel gevraagd, zoals bijvoorbeeld hoe het kapje eruit ziet, of er met een naald in haar geprikt wordt, of ze een infuus krijgt. Zelf houdt ze samen met een anesthesist het kapje vast en ze valt rustig in slaap en ik moet vertrekken.

Om kwart over 9 wordt ik weer opgeroepen en mag ik bij haar komen. Op de uitslaapkamer ligt ze nog heerlijk te dromen en schrikt ineens wakker en vraag “waar ben ik?” Ik leg haar uit waar ze is en dat het toch best gek is dat ze van een kapje gaat slapen en nu weer wakker is. Ze heeft het over haar knuffels die ze niet mee heeft en dat ze een supergoed idee heeft. "mama jij kan bij mij in bed en dan heb ik gelijk een knuffel" hihi de lieverd met haar leuke ideeën.  En nu komt de moeilijkste opgaven van alles 24 uur lang rugligging!Ze wil namelijk gelijk al op d’r zij liggen en we moeten ons echt aan rugligging houden. Amy heeft wat last van haar onderlip en ik krijg te horen dat er bij Amy aan het eind van de narcose wat slijm uit haar keel is gehaald want ze had wat slijm vast zitten en waarschijnlijk is haar lip tussen de buis en haar tanden gekomen. Rond 10 uur mogen we weer terug naar de afdeling.

Amy moet erg wennen aan het idee dat ze niet mag zitten of op de zij mag. We redden het om haar liggend om te kleden en zelfs plassen moet liggend op de po. S’ middags komt de kindernefroloog langs en verteld ons dat Amy zich moet gaan houden aan een zoutarm dieet en dat er nog een diëtiste met informatie langs zou komen. Dit om het vocht dat ze vasthoud omlaag te krijgen. Verder krijgt ze medicijnen om het aantal eiwitten in haar urine te verlagen. De uitslag van de nier biopsie is dinsdag binnen. Amy krijgt van alles te horen en wordt verdrietig over het feit dat ze heel veel dingen niet meer mag eten, maar ik vertel haar dat als ze met mama boodschappen mag doen en wij samen naar zoutloze dingen gaan zoeken die zei lekker vindt.

15 Januari:

Om 11 uur hebben we de nier echo en als deze goed is mag Amy weer rechtop zitten en lopen. Voor die tijd wordt er nog bloed geprikt en moet er nog een plasje weg gebracht worden voor controle. Amy kijkt tv tot we naar de afdeling Radiologie gaan en Amy vindt het wel interessant met het bed en al door het ziekenhuis te gaan. De echo van de nieren ziet er goed uit en er zijn geen nabloedingen te zien en Amy vliegt gelijk omhoog. Op de afdeling gaan we gelijk kleren aan doen en normaal plassen. Nadat de kindernefroloog en de afdelingsarts zijn geweest mogen we naar huis en in spanning afwachten wat we dinsdag te horen krijgen.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je