{{ message.message }}
{{ button.text }}

De Nationale voorleesdagen! We hebben er een geitje bij

De nationale voorleesdagen zijn in volle gang. Voor ons een reden om nog vaker een boekje te pakken en daarna naar buiten te gaan!

Afbeelding blog 'De Nationale voorleesdagen! We hebben er een geitje bij' Achtergrond blur afbeelding

Ieder jaar staat er een boek centraal dit jaar is dat; We hebben er een geitje bij.  Het verhaal speelt zich af op een kinderboerderij. Alle dieren zijn blij want er is een geitje geboren. In het boek kom je verschillende boerderijdieren tegen, die bijna op iedere kinderboerderij te zien zijn. Het is een leuk boek om samen met je peuter te lezen om vervolgens zelf naar een kinderboerderij te gaan.

Naar de kinderboerderij gaan is altijd een feestje voor ons. Cavia´s knuffelen, naar de vogeltjes kijken en lekker spelen. Deze week hebben we een extra reden om de naar de kinderboerderij te gaan. Na het lezen van het boekje zijn wij natuurlijk nieuwsgierig of er een geitje geboren is bij de kinderboerderij.

IMG_20150929_101335175Als je op kraamvisite gaat kom je natuurlijk niet met lege handen. Maak eens een lekker taartje voor de geiten. Ook als er geen geitje geboren is houdt mama geit van taartjes. Uiteraard maken we geen slagroomtaartjes voor de geitjes. Deze keer staan er groentetaartjes op het menu. Een boterham is de bodem en die beleggen we met wat sla, komkommer, tomaat en appeltjes. Laat je kind het taartje zelf versieren en misschien al zelf stukjes komkommer snijden.

Voordat je je taartje aan de geiten wilt geven vraag het even aan een medewerker van de kinderboerderij of dit mag! Je mag namelijk niet altijd eten geven aan de dieren op de kinderboerderij.

Op verschillende kinderboerderijen in het hele land zijn er deze week activiteiten in het kader van de Nationale Voorleesdagen. op www.kinderboerderijenactief.nl staan veel van deze activiteiten. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je