Snap
  • Kind
  • Nieuws
  • Zwanger
  • kind
  • geboorte
  • maand

De maand waarin jij geboren bent bepaald alles?

Uit een onderzoek is gebleken dat de maand waarin je kind geboren is, zijn of haar beroep bepaald. De onderzoeken werden gedaan door 19 verschillende beroepen in de geboortemaanden.  Hieruit bleek dat schuldeisers en huisartsen  het vaakst in januari worden geboren.

Mocht je in maart bevallen, dan heb je groter kans op een artiest als kind of een piloot. In het maand  mei  en april  loopt het een beetje anders. In deze maand loopt de verspreiding van de beroepen gelijk. De beste maand om te bevallen is de maand September. In deze maand komen atleten en natuurkundige ter wereld. De kinderen die in de maand September geboren worden zijn meestal ook de oudste van de klas en hebben dus een duidelijke voordeel ten opzichte van wie in augustus jarig is.

Deze "trend" is moeilijk te verklaren, maar volgens onderzoekers bepaald de maand waarin de baby geboren is de intelligentie en ook de levensduur. Wie in de maand juni is geboren is volgens de onderzoekers minder slim en heeft ook meer kans op ziektes zoals Astma. Dit is mogelijk ontstaan  door het blootstellen van de moeder aan zonlicht tijdens het zwangerschap. Hierdoor gaat het vitamine D in het lichaam werken. Bij een tekort aan deze vitamine in de eerste levens maanden kunnen er effecten op lange termijn ontstaan.

Volgens Neurowetenschapper Russell Foster  zijn deze gevolgen klein maar erg duidelijk. Het jaar en de maand waarin jij geboren bent kan grote invloed hebben op je schoolresultaten,BMI,ziektes en hoe lang je leeft.

12 jaar geleden

Dan moet ik er toch maar voor zorgen dat ik ooit in de maand september beval

12 jaar geleden

Heb niks met natuurkunde en ben altijd de jongste! Mmm...