{{ message.message }}
{{ button.text }}

De laatste rapport gesprekken!!

Het is toch altijd wel spannend zo’n laatste rapporten gesprek op school, want ja gaat je kindje over naar de volgende groep.

Afbeelding blog 'De laatste rapport gesprekken!!'

Amy zit momenteel in groep 2 en kleutert momenteel 3 jaar, dit omdat ze een late leerling is. Na de herfstvakantie werd Amy ziek en vervolgens heeft ze 4 maand school gemist. Zelf dacht ik dat door het extra jaar kleuteren eerst niets aan de hand was. Maar na de Cito Score begin dit jaar zagen we dat Amy een behoorlijke achterstand had opgelopen op taal gebied.

Ashley zit momenteel in groep 1 en vindt het super leuk op school. Ze mocht na de zomervakantie gelijk naar school en ze had ook een aantal kindje in de klas die ze nog kende van de PSZ, dat maakt het gelijk al prettiger. Begin dit jaar werden de Cito toetsen gehouden. En ondanks dat ik er dubbele gevoelens bij heb, kwam er wel naar boven dat Ashley moeite met getallen had. En ja eerlijk gezegd heb ik dat nooit met haar geoefend. Ze herkende de cijfers niet en tellen ging kriskras door elkaar heen. We zijn thuis ook maar spelenderwijs bezig gegaan en op school zou ze extra werkjes krijgen.

Nu inmiddels 4 maand verder hebben we gisteren de rapporten gesprekken van de meiden gehad. Zelf vond ik dat Ashley aardig goed vooruit was gegaan met getallen herkennen en tellen! En Amy vond ik gewoon toe zijn aan groep 3. Ze begint te lezen, kent alle letters van het alfabet en op rekengebied is ze altijd bezig met sommetjes oplossen thuis en dan geeft ze aan dat ze het in haar hoofd telt hihi

Bij de juf van Amy mocht ik gelijk het rapport inzien en wauw wat ben ik trots op mijn grote meid! Ze heeft zichzelf zo goed bijgespijkerd, ondanks dat ze alsnog dagen moet missen voor ziekenhuis bezoekjes. De juf merkt dat ze toe is aan groep 3 en ze kiest vaak voor taakjes in plaats van spelen in de bouwhoek, poppenhoek en dergelijke. Ze is een kindje dat goed luistert, behulpzaam is, maar soms ook pittig.

En ook Ashley was met sprongen vooruit gegaan. Ze heeft goed haar best gedaan en de juf heeft wel door dat je met Ashley echt rustig moet gaan zitten en duidelijke vragen stelt, anders gaat ze er met de pet naar gooien. Wat ik over Ashley hoorde qua gedrag was ik even verbijsterd van, maar ze was heel lief op school, luisterde goed en was een kindje dat zachtjes praat en geen haantje de voorste is. Thuis is ze namelijk wel altijd aanwezig en luistert slecht, maar kan wel weer heel leuk en lief alleen uren spelen.

Al met al resultaten waar ik heel trots op ben uiteraard. Amy gaat over naar groep 3 en mag dan eindelijk echt gaan leren. Ashley gaat over naar groep 2 en daar heeft ze zin in. Maar eerst nog even 3 weekjes naar school, genieten van schoolreisje en dan nog 6 weken zomervakantie!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je