{{ message.message }}
{{ button.text }}

De kinderboekenweek is begonnen!

De kinderboekenweek is begonnen. Vandaag hadden we de opening met alle groepen.

Afbeelding blog 'De kinderboekenweek is begonnen!'

Vanmorgen kwamen mijn kleuters enthousiast binnen. Wat zou er vandaag gebeuren en wat gaat onze juf doen? Gister had ik ze namelijk al verteld dat de kinderboekenweek zou beginnen en dat we een heus laboratorium krijgen in de klas. Ook de eerste ouder met zijn voorleesboek komt binnen. Vanaf vandaag tot en met volgende week vrijdag zal er in de ochtend een vader of moeder een zelfgekozen boek voorlezen. De vader die ik vandaag heb leest erg enthousiast en de kinderen hangen aan zijn lippen.

Na het voorlezen groet ik elk kind en vertel ik wat we allemaal gaan doen. daarna is het tijd om naar de aula te gaan. Er staan kraampjes met boeken, allemaal proefjes, 4 cheerleaders en een echte professor. Gespannen gaan mijn kleuters zitten. Wat gaat er gebeuren? Als eerste zijn de cheerleaders aan de beurt. Op het nummer van de kinderboekenweek doen ze een dansje. De meiden komen uit groep 8 en doen het erg leuk. Mijn kleuters klappen enthousiast mee. Na de dag is het tijd voor de professor. Hij showt zijn spulletjes en laat verschillende proefjes zien. De ene lukt wel, maar sommige lukken niet. En daar moeten mijn kleuters dan weer erg hard om lachen. 

De professor is onze biebmeneer en elk jaar regelt hij de opening van de kinderboekenweek. Vroeger was hij de gymleerkracht, maar na zijn pensioen in hij op onze school blijven hangen en nu doet hij de bied. Zo enthousiast man. Een aanwinst voor ons team!

Na de opening gaan we terug naar de klas. Eten we ons tien uurtje en kijken we nogmaals naar het liedje. De kinderen vinden hem zo leuk dat ik hem wel 5 keer heb moeten draaien. Geen probleem vind ik.

De rest van de dag spelen we buiten, tekenen we een robot en beschrijven we wat hij kan. De kinderen hebben er plezier in en verzinnen de gekste dingen. Kleuters en hun fantasie. Veel te snel is de dag weer voorbij en gaan ze naar huis, Morgen weer een dag. Mijn stagiaire heeft al een aantal proefjes voorbereid. Het beloven leuke dagen te worden.

En boeken? ik heb er net 3 gekocht die ik tijdens de kinderboekenweek wil gaan voorlezen. Kom maar op! Ik ben er klaar voor.

Hebben jullie nog iets gedaan met de kinderboekenweek

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je