{{ message.message }}
{{ button.text }}

Dé kerstkaart foto!!

Je kent ze wel, hebt ze wellicht zelf ook vast verstuurd, de kerstkaarten met de foto van je mooie kindje! Ik ging dit jaar ook aan de slag

Afbeelding blog 'Dé kerstkaart foto!! ' Achtergrond blur afbeelding

De laatste jaren vallen ze steeds vaker op mijn deurmat; de kerstkaarten met foto's. Sommige met gewoon een mooie foto van de kids of van het gezin, anderen volledig gestyled in kersttenue. Persoonlijk vind ik dat een leuk aandenken van dat jaar, dus alle kerstkaarten met foto's bewaar ik, zo heb ik ondertussen al een aardig archief opgebouwd van kerstfoto's van familie, leuk om terug te kijken. Om zelf met mijn eigen hoofd of dat hoofd van mijn knappe echtgenoot op de kerstkaart te zetten, daar heb ik nooit zo'n behoefte aan gehad.

Maar dit jaar is het dan zover; ik heb ook een kindje! En ik heb, al zeg ik het zelf, het mooiste kindje van de wereld, dus daar moet mee gepronkt worden! Alsof het zo heeft moeten zijn, komt een tijdje terug een vriendin van mij op kraamvisite met een prachtig rendierenkostuum voor de kleine aangezet, dus ik dacht; kom maar op met die kerstfoto! 

Als een gestructureerde mama eerst alle nodige voorbereidingen getroffen; fotocamera klaargezet, kerstboom foto klaar gemaakt, matje neergelegd om de kleine op te leggen, rendierenpak uitgewassen en klaargelegd. Gezorgd dat de kleine geslapen heeft en gegeten, om zodoende het gewenste resultaat te kunnen bereiken; een mooie foto met een stralende dochter! 

Dus, ik dochter in het pak gehesen. Dat bleek al een hele opgave te zijn, want dochterlief gaf al gelijk te kennen niet van plan te zijn mee te werken. Met heel wat doorzettingsvermogen van mijn kant uit, heb ik alle ledematen toch in de onesie gekregen. So far so good. Dochterlief op haar buik op het matje gelegd (ik had natuurlijk duidelijk voor ogen welk eindresultaat ik wilde bereiken) en zelf er vliegensvlug op mijn buik voor gaan leggen met de camera in de aanslag. 

"Kom maar op met die mooie glimlach van je!" Wat volgt is een grote entertainmentshow om dochterlief op haar allermooist op de foto te krijgen; "Joeeehooeoeee, kijk eens hier" *Gekke bekken trekken* *Smak geluidjes maken* "Dochterlief, kijk eens!!" "He getver, niet spugen op je pakje.." *Dochterlief oppoetsen en nieuwe poging doen* *Rammelen met haar favoriete rammelaar* "Toeeeeeeee ga nou lachen!!" *weer gekke bekken trekken* "Papa help eens mee!" *Manlief begint dochterlief te entertainen* "Oetsiekoetsie" "Doe eens lachen voor papa" *papalief trekt gekke bekken voor dochterlief* En enz. je begrijpt, dochterlief verdomt het om haar mooie lach, die ze normaal gesproken royaal laat zien, tevoorschijn te toveren.. Sterker nog.. dat pak is toch wel een beetje warm.. en op de buik liggen.. dat is ook niet haar favoriete positie.. in rap tempo zie ik haar gezichtje vertrekken.. *ohooh..*

Je snapt, het uiteindelijke resultaat is een hevig protest van dochterlief, met nu toch wel een errug rood hoofdje en helaas.. geen strak gestylde foto van dochterlief in kerstoutfit met een waanzinnige glimlach.. deze mama is weer een illusie armer.. de wereld moet het doen met een minder perfecte kerstfoto.. en ach, dat past dan eigenlijk ook wel weer bij ons! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je