Snap
  • Kind

"De juf is verliefd op mij!"

Als kleuterjuf maak ik de leukste dingen mee. Vandaag was er een jongetje die het wel heel zeker wist.. "De juf is verliefd op mij"

Ik vind het belangrijk om kinderen te "zien". Elke dag probeer ik tegen iedereen iets speciaals te zeggen. Een compliment of iets leuks alleen voor hen. Of een dikke knuffel. Een juf-kind momentje. Ook op de gang begroet ik alle kinderen. Wanneer ik naar het toilet ga kom ik langs nog twee andere kleuterklassen en alle kinderen die op de gang zijn/spelen worden begroet. Zo ook dit leuke jongetje. Laten we hem Thomas noemen...

Elke keer als ik Thomas zie geef ik hem een handkusje. Thomas is een doerak. Een jongetje dat graag kattenkwaad uithaalt en het niet raar vindt om zijn handjes te gebruiken. Hij vindt het lastig om te praten en wanneer er iets gebeurd dat hij niet leuk vindt, gebruikt hij zijn handjes. Het is lastig om vier te zijn en dan opeens in een groep te komen met 25 leerlingen. Terug naar het verhaal... Thomas krijgt regelmatig op zijn kop. Gelukkig ben ik niet zijn juf, dus kan ik hem af en toe een lief complimentje toe werpen. Regelmatig blaas ik hem een handkusje toe. Hij giechelt wanneer hij hem krijgt en roept daarna stoer... "ik hoef geen kusjes, hoor juf!"

Vandaag stond Thomas met een paar vriendjes op de gang. Ik begroet de heren en werp ze alle drie een handkusje toe. De jongens giebelen en dan hoor ik het: 

"Jongens, die kusjes zijn niet voor jullie. De juf is verliefd op mij!"

Ik kijk niet om en trek de deur met een grote glimlach terug. Dat kleine, stoere mannetje vindt stiekem mijn kusjes toch wel erg leuk en daar doe je het voor. Ik heb niet alleen zijn dag gemaakt, maar hij ook die van mij. :-)

8 jaar geleden

Precies. ;-) haha

8 jaar geleden

Haha dank je wel. En idd ze zijn niet altijd schattig.... er gaan soms rollen behang doorheen. Haha

8 jaar geleden

Heerlijk! Zo zie je maar weer dat sites als second... niet nodig zijn ;) Schattig hoe zo'n jongetje dan reageert :D

8 jaar geleden

Oh ik vind het zo leuk om die verhaaltjes te lezen van je! Wat een schattige kinderen (zal ook niet altijd zo zijn ;) ) Lekker het stoere kereltje uithangen, maar ondertussen!