{{ message.message }}
{{ button.text }}

De hort op

Mijn top 10

Afbeelding blog 'De hort op' Achtergrond blur afbeelding

De hele dag thuis zitten met Mees zit er bij mij niet zo gauw in. Soms plan ik bewust even niets en zitten we een hele dag thuis in pyjama maar dit gebeurd heel zelden. Ik houd er gewoon van om erop uit te gaan en leuke dingen met Mees te doen. Niet dat het perse geld hoeft te kosten, want veel plekjes zijn ook gratis. Ik heb een top 10 gemaakt van leuke plekken waar je met je kind(eren) naartoe kan gaan in Den Bosch en omstreken.

1: BOEFJES EN BARISTA’S (Den Bosch)

Dit concept vind ik echt fantastisch, ik vind het gewoon jammer dat ik zoiets niet zelf heb bedacht. Het is een bejaardenhuis waar ze een ruimte hebben gemaakt voor kindjes tussen de 0-4 jaar om te kunnen spelen. Entree is €3,- per kindje en ouders zijn gratis. De ouders kunnen daar wat drinken (en eten jeeeeuj) en de oudere mensen die er wonen komen dan gezellig langs om met de kinderen te spelen of te bewegen op muziek. Tot eind februari kun je er terecht, daarna gaan ze zich verplaatsen naar de Helftheuvel in Den Bosch.

2; GOUDEN WOUD (LIEMPDE)

Ook weer zoiets als; “Wie is er zo geniaal om zoiets te verzinnen?”. Een soort van loods omtoveren in een grote zandbak met water en speeltoestellen. Super leuk voor de kleintjes om rond te sjouwen en de grote kids kunnen in het zand zoeken naar hele kleine gouden steentjes. Als ze er genoeg hebben kunnen ze die op een weegschaal leggen. Vervolgens krijgen ze er een muntje voor en mogen ze van dat muntje wat lekkers halen. Entree is €6,-per kind.

3; TOF KOEKIE (DEN BOSCH)

Wil je midden in het centrum even een bakje koffie drinken en gezellig met een vriendin bijkletsen? En heb je allebei kids, dan is tof koekie wel een leuke plek. Gewoon een leuke lunchroom met een speelhoekje voor de kinderen. Ik zou er zelf niet wekelijks naartoe gaan maar als je zelf even een kopje koffie wil drinken of op wil warmen kunnen je kids zich daar ondertussen heerlijk vermaken.

4; KINDERBOERDERIJ DE ELZENHOEK EN SPEELTUIN ELCKERLYC (OSS)

Deze twee kun je naast elkaar vinden, super handig vind ik! Eerst even gezellig naar de kinderboerderij en daarna door richting de speeltuin. Allebei echt mega groot. Bij deze kinderboerderij kun je een neppe koe melken en als je kleingeld meeneemt kun je eten kopen voor de diertjes en ze voeren. Je mag ook tussen de dieren door lopen, zo tam zijn ze inmiddels. De speeltuin is ook mega groot. Een soort ridderspeeltuin is het, wel meer iets voor de grotere kinderen vind ik. De kinderboerderij is gratis en bijna altijd open, de speeltuin is €2,- pp vanaf 3 jaar en die is vanaf 21 februari open.

5; KIDS PLAZA (VUGHT)

Gekkenhuis, veel prikkels, schreeuwende kinderen. Gewoon het krijspaleis kan niet ontbreken in mijn lijstje. Ik vind het vooral leuk om hier met meerdere mama’s + kids of Erik naartoe te gaan. Met toeterende oren naar huis maar de kids hebben weer een leuke ochtend/middag gehad. Entree is €7,95 per kind.

6; BERENBAD (OSS)

Na deze activiteit ben ik altijd helemaal gesloopt, maar onze stuiterbal vond het dan weer fantastisch! Als ik ga zwemmen met Mees ga ik het liefst met hem naar het berenbad in Oss. Het is daar heel overzichtelijk en super leuk voor de kleintjes. Veel ruimte en een groot bad met laag water. Entree is t/m 3 jaar €4,35, ouders betalen 7,65 pp.

7; KWEKKELTJE (ROSMALEN)

Een superrrr grote speeltuin die wordt bijgehouden door vrijwilligers. Dit is echt mijn lievelings in de zomer. Heel veel tafeltjes waar je aan kan zitten ook. Vooral vooraan is voor de kleintjes en achteraan meer voor de wat ouderen kids. Je kan daar met zand spelen, over stenen in het water lopen, hoog door de bomen heen lopen met touw en zelfs skelteren. Heerlijk plekje! Entree is gratis.

8; IJZEREN MAN (VUGHT)

Hier kun je meerdere dingen doen. In de zomer kun je hier buiten zwemmen en kun je naar de betaalde of onbetaalde kant. In de herfst vind ik het fijn een een rondje te lopen met Mees om het water heen, is ongeveer 4,8 km dus ook nog eens goed voor je! Daarna kun je bij IJM binnen wat drinken en/of eten. Ook is er een speelhoek voor de kids.

9; BIBLIOTHEEK (DEN BOSCH)

Boekjes lezen, altijd een goed idee. Tenminste wel voor Mees Lauwen. Je hebt er ook een leuke speelhoek en je kan tekenen daar. Maar eigenlijk kom ik daar voornamelijk voor de voorlees ochtend. Op vrijdagochtend is die daar van 10:15 tot 10:45 en om 11:00 is er nog een ronde. Altijd is er een thema en aan het einde maak je samen muziek en krijg je een leuke tekening mee voor thuis. Beneden kun je vervolgens nog wat drinken, heerlijke ochtend.

10; MAC DONALDS HAHAHA

MIJN FAVORIET

Ja de mijne dus, ik probeer Mees er zoveel mogelijk weg te houden. Maar goed, lukt me dus ook niet altijd. Lekkerrrrrr man! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je