Snap
  • Kind

De favoriete knuffel

Toen ik zwanger was van de oudste zag ik bij Prenatal een schattige knuffel: een giraffe met een soort rammelend geluidje van het merk Playgro. Ik kocht dit exemplaar en vanaf dag 1 was het liefde op het eerste gezicht tussen ons babymeisje en haar knuffel.

Toen ik zwanger was van de oudste zag ik bij Prenatal een schattige knuffel: een giraffe met een soort rammelend geluidje van het merk Playgro. Ik kocht dit exemplaar en vanaf dag 1 was het liefde op het eerste gezicht tussen ons babymeisje en haar knuffel. Giraffe ging overal mee naar toe en slapen zonder haar lieveling was volkomen onmogelijk. Inmiddels is dat babymeisje al een grote meid van 6 jaar, maar nog steeds is het onvoorwaardelijke liefde tussen die twee. Giraffe logeert dan ook nog iedere nacht bij haar.

Bij de jongste eigenlijk een beetje hetzelfde verhaal: toen ik zwanger was van haar kreeg ik van mijn zusje een knisperdoekje van Happy Horse. Het girafje ('Beestje' genaamd) lag eerst in de ledikant, nu in haar peuterbed en straks in haar halfhoogslaper. Omdat dit beestje overal mee naar toe moest, hebben we er al heel wat versleten en ook vinden we af en toe een exemplaar op een mysterieuze plek, zoals tussen de voering van een poppenwagen of zelfs op het hek van het schoolplein.

In de loop van tijd hebben we wat alternatieven gekocht; dezelfde giraffe maar dan in een andere kleur, maar deze voldoen niet aan de eisen van mevrouw: het moet perse het blauwe beestje zijn (en dat terwijl normaal gesproken hier alles roze is en moet zijn ...hihi...)! Het gevlekte en het roze exemplaar liggen nu meestal eenzaam en ongeknuffeld in haar bedje, terwijl het oude, blauwe, zo goed als versleten beestje (bijna nergens meer te koop en het laatste blauwe beestje in huis) overdag veilig op de kast ligt en deze komt er alleen nog maar van af als ze gaat slapen.

Hebben jullie kinderen ook zo`n favoriet exemplaar waar niets tegen op kan?

11 jaar geleden

onze oudste zoon had een knuffel waarvan we geen idee hadden hoe we er aan gekomen waren wij bewaakte hem met ons leven en hij wilde er gelukkig alleen maar mee slapen. onze jongste zoon heeft beertje bas van nestle als beste vriend. die 2 zijn onafscheidelijk hij ontbijt 's ochtends mee doet samen met ons boodschappen en natuurlijk in bed. ik heb nestle gemaild en ze waren zo vriendelijk om nog een beertje op te sturen als reserve.

11 jaar geleden

Wij als volwassenen hebben toch ook onze voorkeuren.. een lievelingsmaaltijd, een lievelingsbroek etc. Dus waarom de kleine niet. voor je het weet hebben de kleintjes zich ergens aan gehecht en sleep je een knuffel overal mee naartoe. Maar als mijn kleintje daardoor beter slaapt, dan doe ik dat ook ;)

11 jaar geleden

Staat niet in mijn blog; maar de bedjes van onze meiden liggen ook helemaal vol met knuffels,toch pikken ze er vanaf het begin echt telkens net die ene tussen uit en gaan ook niet slapen zonder! Het is onhandig, maar ik vind het ook wel iets moois hebben.

11 jaar geleden

Ja dat hebben wij ook bij Megan gedaan maar niks kon tegen Herald op helaas. Megan ligt echt met 6 knuffels in bed maar als herald er niet is dan gaat ze gillen ;-)