{{ message.message }}
{{ button.text }}

De fantasie van een kleuter

Vandaag ben ik achterna gezeten door enge mannen met slangen. Heb ik een beauty behandeling gehad en gegeten in een restaurant... heerlijk.

Afbeelding blog 'De fantasie van een kleuter'

Kleuters hebben een geweldige fantasie en daar kan ik helemaal in mee gaan. We beginnen de dag altijd erg serieus met de dagen van de week. De dagplanning en daarna lessen uit de Vreedzame school, Engels, taal of Rekenen. Maar zodra de kids mogen kiezen van het kiesbord....... Te leuk.

Bij ons is het thema van de komende dagen "eten en drinken". In mijn klas staat een restaurant  met "keuken" en tafel. je kan er pinnen, maar contant betalen vinden ze ook niet erg. Elke dag word er van mij verwacht dat ik kom eten en elke keer zie ik weer een nieuwe kok inclusief personeel. De kinderen gaan er helemaal in op en vinden het hilarisch wanneer ik weer zeg dat ik geen geld heb.

Ook tijdens het kleien gebruiken ze hun fantasie. Er worden slakjes, naaktslakken en slangen gemaakt. En alles wordt aan mij geshowd... Laat ik nu net bang zijn voor slangen. Ik ren gillend de klas uit en de kids doen ze deur achter mij dicht.... dag juf! Samen hebben we veel lol. Niet veel later komen er een paar meiden naar mij toe. Ik ga vanavond naar mac Donalds en daar moet ik er goed voor uit zien. Ik krijg een heuse beauty behandeling. Mijn ogen worden opgemaakt. Mijn handen gemasseerd en mijn nagels gelakt. Ik ben klaar voor mijn spannende date bij de Mac Donalds. Hopelijk vindt mijn man het niet erg dat ik op date ga naar de Mac. ;-)

Mijn kleuters hebben een grote fantasie en ga helemaal op in hun spel. Ze leren er enorm veel van en dat vind ik belangrijk. Lekker kunnen spelen en toch wat leren. Laat kleuters lekker nog kleuters zijn en geniet van hun spel. Ik geniet er in ieder geval erg van.

Spelen jullie thuis ook mee? Wat vinden jullie kinderen geweldig om te spelen?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je