Snap
  • Kind

De fantasie van een kleuter

Vandaag ben ik achterna gezeten door enge mannen met slangen. Heb ik een beauty behandeling gehad en gegeten in een restaurant... heerlijk.

Kleuters hebben een geweldige fantasie en daar kan ik helemaal in mee gaan. We beginnen de dag altijd erg serieus met de dagen van de week. De dagplanning en daarna lessen uit de Vreedzame school, Engels, taal of Rekenen. Maar zodra de kids mogen kiezen van het kiesbord....... Te leuk.

Bij ons is het thema van de komende dagen "eten en drinken". In mijn klas staat een restaurant  met "keuken" en tafel. je kan er pinnen, maar contant betalen vinden ze ook niet erg. Elke dag word er van mij verwacht dat ik kom eten en elke keer zie ik weer een nieuwe kok inclusief personeel. De kinderen gaan er helemaal in op en vinden het hilarisch wanneer ik weer zeg dat ik geen geld heb.

Ook tijdens het kleien gebruiken ze hun fantasie. Er worden slakjes, naaktslakken en slangen gemaakt. En alles wordt aan mij geshowd... Laat ik nu net bang zijn voor slangen. Ik ren gillend de klas uit en de kids doen ze deur achter mij dicht.... dag juf! Samen hebben we veel lol. Niet veel later komen er een paar meiden naar mij toe. Ik ga vanavond naar mac Donalds en daar moet ik er goed voor uit zien. Ik krijg een heuse beauty behandeling. Mijn ogen worden opgemaakt. Mijn handen gemasseerd en mijn nagels gelakt. Ik ben klaar voor mijn spannende date bij de Mac Donalds. Hopelijk vindt mijn man het niet erg dat ik op date ga naar de Mac. ;-)

Mijn kleuters hebben een grote fantasie en ga helemaal op in hun spel. Ze leren er enorm veel van en dat vind ik belangrijk. Lekker kunnen spelen en toch wat leren. Laat kleuters lekker nog kleuters zijn en geniet van hun spel. Ik geniet er in ieder geval erg van.

Spelen jullie thuis ook mee? Wat vinden jullie kinderen geweldig om te spelen?

8 jaar geleden

Ik zie t helemaal voor me! Leuk die inkijkjes in je klas!

8 jaar geleden

Heerlijk he hoe kinderen kunnen spelen. Stiekem verlang ik nog wel terug naar die tijd. Thuis ben ik vaak de klant die in de kappersstoel mag plaatsnemen :-) en dansen doen we ook heel regelmatig met z'n allen.

8 jaar geleden

Zo mee eens! Laat kleuters kleuters zijn!!! Als ik af en toe lees en zie wat mijn collega's in het land met kleine kindjes allemaal doen op educatief gebied....pffff...Tuurlijk; spelenderwijs allemaal leuk maar soms lijkt het wel bootcamp! Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel blij met de juf van mijn kleuter!!!

8 jaar geleden

Ik zie het al helemaal voor me. Heerlijk die kleuters