{{ message.message }}
{{ button.text }}

De eerste vrije stapjes zijn gezet

Gemiddeld loopt een kind met 14 maanden. Deze zijn we al een maand gepasseerd.

Afbeelding blog 'De eerste vrije stapjes zijn gezet' Achtergrond blur afbeelding

Tot nu toe liep Nino prima achter een karretje, stoel of langs tafels. Verder vond Nino het wel prima om te kruipen. Of op zijn knieën te schuiven. Hij komt overal en als iets te hoog is klimt hij wel ergens op, zo is hij gisteren de hele trap opgeklommen (wel met mij achter hem natuurlijk). Het nut van lopen zag Nino nog niet zo in.

Als één van de oudste op zijn crèche in de baby groep kreeg hij hier ook niet veel voorbeelden van. Langzamerhand kwam Nino afgelopen week steeds meer in aanraking met oudere kindjes die al konden lopen. Dit vond Nino er toch wel interessant uit zien.

Deze avonden waren we bij mijn schoonouders eten. Ook waren twee ooms en een tante van Nino er en ook de overgroot oma kwam eten. Een volle bak dus met 8 mensen. Opeens ging Nino kruipen zonder zijn knieën te gebruiken. Dat zag er wel wat vreemd uit. Blijkbaar was dat de start van het staan. Na een paar keer zo gekropen te hebben durfde hij het eindelijk aan en duwde zich zelf omhoog. En ja daar stond hij dan met een hele familie als publiek die allemaal tegelijk begonnen te juichen. Dit was wel een super reactie en Nino stond echt te genieten. Door deze reactie bleef hij het daarna nog meerdere keren herhalen, steeds weer wachten op de reacties van iedereen. Hij durfde het zelfs aan om een paar stapjes te zetten. Na het een tijdje steeds opnieuw geprobeerd te hebben viel hij plat op zijn gezicht en toen was de pret voorbij. Nino was moe en vond het allemaal niet zo leuk meer. Maar een mooie start is gemaakt. En ik ben een trotse moeder. En dat hij misschien wat later is dan het gemiddelde kindje maakt mij daarbij helemaal niet uit, ik blijf enorm trots.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je