{{ message.message }}
{{ button.text }}

De eerste speelafspraak

Afbeelding blog 'De eerste speelafspraak'

De grootste zorg van veel moeders als haar kind naar school gaat is waarschijnlijk: 'krijgt mijn kind wel vriendjes of vriendinnetjes?' Alhoewel ik zelf nooit gepest heb of gepest ben (hooguit geplaagd) had ik dit gevoel ook heel sterk. Niets is zo erg als een kind dat altijd alleen op het schoolplein speelt, standaard als laatste wordt gekozen met de gym of zelfs volledig buiten de groep valt. Soms omdat hij of zij er iets anders uitziet dan gemiddeld of zich niet kan verweren en soms om volledig onbekende redenen.

Het zit er weer op: de allereerste echte schooldag van mijn meisje. Ze vond het hartstikke leuk en kwam net al hand in hand met een jongetje naar buiten, want ze wilden graag samen afspreken! Alhoewel ik liever die speelafspraken nog even af wilde houden (ze heeft immers meteen een volle week school) won de vertedering het toch van mijn verstand.

Op dit moment is mijn meisje dus voor de allereerste keer echt op 'speeldate'. Gelukkig ken ik de moeder, want zo`n kleintje aan de juf toevertrouwen is één ding, maar zo snel aan compleet vreemde ouders is me nog net een brug te ver. Dat komt vast nog wel een keer.Voor nu beloofd het in ieder geval veel goeds; mijn meisje komt er wel!

Hoe verliep de eerste speelafspraak bij jouw kindje? Laat het weten in een reactie hieronder.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je