Snap
  • Kind

De eerste schooldag na de kerstvakantie

Het is altijd een verassing hoe de kinderen na de vakantie terug komen. Zijn ze moe, druk of juist heel rustig?

Mijn klasje bleek heel rustig. Heel ontspannen zaten we in de kring. Wat een rust.... Sommige waren wel erg moe. De wallen zag je onder de oogjes. Maar wat wil je?Twee weken vrij klinkt best lang, maar we doen vaak zoveel. En dan komt het vroege opstaan weer. In de vakantie kan je uitslapen en nu moet je weer vroeg je bed uit. Zorgt ook niet voor een uitgerust lijf.

Maar terug naar mijn klas. Ik had kindercampagne gekocht om te proosten op het nieuwe jaar. Niet iedereen lust prik, dus voor die kinderen had ik limonade. Wat vinden die kinderen dat toch altijd gaaf. Het proosten, de champagne en dan de foto. "Net als de grote mensen" zei er eentje. Ja, inderdaad net als de grote mensen.

na het proosten mocht iedereen wat vertellen over zijn vakantie en wat hebben ze veel gedaan. De helft is gaan skiën. Andere zijn naar Thailand geweest en weer eentje ging naar het westen op vakantie... Amerika. De mooiste en grootste verhalen heb ik gehoord. Wat hebben ze een hoop gezien.

En verder verliep de dag rustig. Ze gingen aan de slag alsof ze nooit weg waren geweest. Heerlijk. Wij zijn klaar voor 2016!

8 jaar geleden

Vond ze school wel leuk?

8 jaar geleden

Ja dat zal best. Ik moest ook erg wennen aan de vroege wekker.

8 jaar geleden

Vandaag waren er ook wel veel kindjes moe.

8 jaar geleden

Leuk zo'n eerste dag. Mijn kindje vind het erg spannend