{{ message.message }}
{{ button.text }}

De eerste schoentjes van je kind

De eerste schoentjes voor je kind kopen is een heuse mijlpaal. Maar wanneer koop je de eerste schoentjes en waar let je op?

Afbeelding blog 'De eerste schoentjes van je kind'

Voor je het weet is je baby veranderd in een echte dreumes. Hij kan al staan en kan ieder moment zijn eerste stapjes zetten. Tijd voor weer een mijlpaal: de aankoop van de eerste schoentjes. Hoe gaat dit eigenlijk precies in zijn werk?

Wanneer koop je de eerste schoentjes?

Je kindje moet dus goed kunnen staan en al wat pogingen wagen om zijn eerste stapjes te zetten. Wanneer dit nog niet het geval is kun je beter nog even wachten met het kopen van de eerste schoentjes. Zodra je kindje de neiging heeft tot lopen zijn schoentjes nodig om hem meer stevigheid en zekerheid te geven tijdens het lopen. Wanneer je kindje buiten gaat lopen kun je natuurlijk helemaal niet meer om de eerste schoentjes heen.

Welke maat schoentjes?

Laat de voetjes van je kindje altijd opmeten bij een goede schoenenzaak. Houdt er rekening mee dat kindervoetjes razendsnel kunnen groeien. Het is dan ook noodzakelijk om de voetjes heel regelmatig te laten opmeten. Natuurlijk kun je het ook af en toe zelf doen met behulp van onderstaande matentabel, maar dat is wel iets minder betrouwbaar dan een meting in de goede schoenenzaak.

Lengte van de voet Schoenmaat
9,4 tot 10 cm 16
10 tot 10,7 cm 17
10,7 tot 11,4 cm 18
11,4 tot 12 cm 19
12 tot 12,7 cm 20
12,7 tot 13,4 cm 21
13,4 tot 14 cm 22
14 tot 14,7 cm 23
14,7 tot 15,4 cm 24
15,4 cm tot 16 cm 25
16 tot 16,7 cm 26

Welke eerste schoentjes koop ik?

Koop als eerste schoentjes altijd schoentjes met een flexibele zool. Deze zooltjes kan je met één hand eenvoudig ombuigen. Kies verder ( nog ) niet voor hoge schoenen, omdat kindjes die net lopen anders eerder struikelen. Daarnaast is het handig om schoenen uit te kiezen met een gemakkelijke sluiting, bijvoorbeeld van klittenband.

Wanneer draagt mijn kindje de eerste schoentjes?

De eerste schoentjes zijn met name bestemd voor buitenshuis. Laat je kindje binnen dan ook zoveel mogelijk rondlopen met blote voetjes of sokjes / slofjes met antislipzooltjes.

Waar heb jij opgelet bij aankoop van de eerste schoentjes? Reageer ook!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je