{{ message.message }}
{{ button.text }}

De eerste dag naar school

Vandaag is het zover! Mijn kleine grote jongen gaat voor het eerst een ochtend wennen op school. Vele hebben me op deze dag proberen voor te bereiden: Netjes bij de juf brengen, je tranen inslikken, weg gaan en in huilen uitbarsten. Voor een lange tijd, toch zeker een maand of 4, was ik ervan overtuigd dat ik dit ook werkelijk zo zou gaan doen...

Afbeelding blog 'De eerste dag naar school'
Vandaag is het zover! Mijn kleine grote jongen gaat voor het eerst een ochtend wennen op school. Vele hebben me op deze dag proberen voor te bereiden: netjes bij de juf brengen, je tranen inslikken, weg gaan en in huilen uitbarsten. Voor een lange tijd, toch zeker een maand of 4, was ik ervan overtuigd dat ik dit ook werkelijk zo zou gaan doen... In de praktijk is echter gebleken dat dit totaal anders was: ik was euphorisch! Yes hij gaat naar school, hij gaat ein-de-lijk naar school! Tja, hij is er dan wel aan toe, maar ik ook! Hij leert dingen die ik hem niet thuis kan leren, maar ik kan nu wat meer qualitytime realiseren voor mijn jongste zoon... Maar ook voor mijzelf!! En nee.. ik voel me absoluut niet schuldig over die gedachte! Het is echt heerlijk!!! ... Het is inderdaad heerlijk... Tja... langzaam komt er weer een nieuwe fase in zijn leventje: de basisschool.  Wederom een fase waar ik moet leren om mijn kind een stukje los te moet en laten. Achteraf gezien hadden de andere moeders het toch een beetje juist. Ik vind het niet moeilijk dat mijn zoon naar de basisschool gaat, maar wel een stuk moeilijker dat ik hem weer een stukje moet loslaten...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je