{{ message.message }}
{{ button.text }}

De droom van een kind dagje sinterklaas

Dagje Sinterklaas de droom voor een kind. De Sint is aangekomen in Drenthe en daar is een actie opgezet voor kinderen door kinderen

Afbeelding blog 'De droom van een kind dagje sinterklaas' Achtergrond blur afbeelding

Dagje Sinterklaas hebben jullie er al van gehoord? Velen zal het niet zijn ontgaan dat Sinterklaas en zijn pieten zijn aangekomen in Meppel. De verhalen van het sinterklaarjournaal en de feestvreugde voor de kids. En dan niet te vergeten dat het niet voor alle kinderen vreugde is want alle feestdagen kunnen ook zorgen dat de structuur weg is waardoor ze juist hyper de pieper worden en uitbundig. Maar er zijn ook kinderen waar de vreugde voor Sinterklaas en zijn pieten misschien nog wel groter is. En daar wil ik jullie graag mee naar toe nemen. WIj hebben geen groot budget en wij knopen de eindjes aan elkaar maar we redden ons prima en zijn vooral dankbaar. Maar als we nou eens om ons heen kijken dan vergeten we heel vaak de mensen die het echt moeilijk hebben. Iedereen heeft vaak hun oordeel klaar zoals Henrike van de week ook schreef in haar blog wat ik met groot respect heb gelezen! Maar mensen ieder huisje heeft zijn eigen kruisje en we zouden het niet mogen en al helemaal niet moeten willen om ons daar mee bezig te houden want iedereen heeft zijn woordje klaar totdat het jezelf overkomt dan zou je je moeten schamen over de woorden die je gezegd hebt. Liever hoe kunnen we wel iets betekenen nou daar wil ik even opkomen door het initiatief dagje sinterklaas. Deze actie wordt woensdag 2 december gehouden in Drenthe bij verschillende gemeentehuizen (http://www.dagjesinterklaas.nl/)

Kinderen kunnen dan Sinterklaas spelen door speelgoed (wat niet nieuw mag zijn!) waar ze niet meer mee spelen mooi in te pakken, versieren en dan in te leveren op het gemeentehuis. Dit wordt door de gemeente in naam van alle kinderen aangeboden aan de voedselbank die dit gaan verdelen aan de leden van de voedselbank. 

Ik heb met mijn dochter van 4 wat dingen uitgezocht en ingepakt en wij gaan morgenmiddag naar het gemeentehuis. Ik had het vorige week er met haar over gehad (ze is 4 en was eerst wat verdrietig want dat is van haar, haar uitgelegd dat er kindjes zijn die weinig of geen speelgoed hebben) Nu kwam ze vanmorgen bij mij op bed zitten en begon er zelf over mama wanneer gaan wij het speelgoed brengen voor de kindjes? Dit maakt mij als mama trots, trots dat ze niet alleen aan zichzelf denkt maar ook aan onze medemens. Morgen gaat onze piet vol trots op pad;) 

Tijdens Dagje Sinterklaas is ieder kind een dagje sint. Kinderen krijgen de kans een Dagje Sinterklaas te zijn en andere kinderen te verrassen. We zien dat veel kinderen speelgoed hebben waar ze niet meer mee spelen of te oud voor zijn. Dit speelgoed kan omgetoverd worden tot een leuk pakketje of surprise en kan op 2 december tijdens Dagje Sinterklaas worden ingeleverd of worden gegeven aan een ander kind. Hoe leuk is het om iets van jezelf weg te geven om een ander gelukkig te maken. Daar word je zelf ook blij van! 

14 November is de Landelijke Intocht van Sinterklaas voor het eerst in Drenthe. In Drenthe hebben we iets moois: naoberschap. Een naober is meer dan je buur, een naober is je naoste. Je naaste, dus

Ik ben benieuwd wat jullie vinden van de actie:)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je