{{ message.message }}
{{ button.text }}

De dreumes tag over Nino

Op de blog van Made by Malou, kwam ik op de dreumes tag. Deze is natuurlijk nu van toepassing op Nino dus vulde ik hem in.

Afbeelding blog 'De dreumes tag over Nino'

DE DREUMES TAG  

Tag was made by Sanja. Neem de tag gerust over.


Wat is zijn leeftijd? 17 maanden

Wat is zijn favoriete eten? Nino lust gelukkig erg veel. Hij vind het wel fijn als avondeten klein en zacht is. Maar eigenlijk is het gewoon een vreetmonster. Hij is sowieso gek op kaas, mandarijnen, macaroni en aardappelballetjes.

Het favoriete tussendoortje? Nino is gelukkig fan van fruit. Ook een soepstengel (wel het liefst in mini formaat) of een koekje gaan er gemakkelijk in.

Wat is zijn favoriete drinken? Nino drinkt eigenlijk meestal water. Af en toe geef ik hem thee maar verder krijgt hij zelden iets anders. Melk lust hij alleen warm en sapjes krijgt hij alleen sporadisch. Maar eigenlijk drinkt Nino niet echt veel, ongeveer één beker op een dag. Het maak daarin niet uit of er diksap, appelsap of water in zit. Dus geef ik hem het liefst gewoon water.

Favoriete televisieprogramma? Nino heeft weinig interesse in televisie. Na een minuut is hij al met iets anders bezig. Wel vind hij de beesten zoals Elmo erg grappig.

Favoriete boek? Nino's lievelingsvoorleesboek is BO. Van de lijn van Gonnie en vriendjes. Die pakt hij dan ook geregeld uit de kast. Naast Bo is hij gek op de liedjesboeken. Eigenlijk ook niet zo gek want in het begin had ik nog niet zo veel boekjes behalve twee liedjes boeken en Bo. Die hebben we dan ook al sinds hij 6 maanden is dagelijks aan hem voorgelezen/gezongen.

Favoriete speelgoed? Zijn gereedschapsbank met de boormachine en alle moeren en bouten is op dit moment wel een van de favoriete dingen. Ook de duplo vind hij steeds leuker en de houten blokjes in allemaal figuren (vormenstoof) vind hij te gek. Maar zijn meest geliefde speelgoed moeten we zijn twee kleine balletjes zijn.

Favoriete kleur? Geen idee wat Nino's favoriete kleur is. Hij heeft wel een tijd steeds de oranje spulletjes gepakt waardoor ik het idee had dat Nino een voorkeur voor Oranje had maar dit doet hij tegenwoordig niet meer, en nu heb ik geen flauw idee meer.

Wat maakt hem verdrietig? Nino kan erg huilen als hij zijn speen niet krijgt, als hij honger heeft en het eten is niet snel genoeg klaar en als wij niet gaan stofzuigen terwijl hij vind dat dit nu gedaan moet worden. Haha, oja de stofzuiger is ook wel een van zijn favoriete speelgoed. 

Hoe noemt hij papa en mama? Papa en mama, maar eigenlijk noemt hij ons meestal nog niet. Als wel is dat meestal in een theatrale huilbui waarin hij zijn zin niet krijgt of omdat iemand bewust met hem aan het oefenen en benoemen is.

Wat is zijn favoriete knuffel? Nino is eigenlijk vooral gek op doekjes. De hydrofiele doeken vind hij geweldig. Dit is wel super makkelijk voor ons. Die hebben we namelijk in overvloed. Daarnaast vind hij zijn konijnen knuffels, zijn varken, zijn zachte pop en zijn eland knuffel ook erg lief. Die knuffelt hij dan ook graag.

Een favoriete activiteit? Nino vind lopen op dit moment echt geweldig. Vooral buiten en dan lekker precies de andere kant op lopen dan papa en mama willen. Elk hobbeltje, stoepje of takje moeten onderweg uitgezocht worden. Verder is Nino dus echt gek op stofzuigen.

Wanneer slaapt hij? Meestal slaapt hij 2 uur in de middag van 12:00 uur tot 14:00 uur ongeveer en dan 's avonds van 19:00 uur tot 's ochtends 06:00 uur. Dit kan soms wel variëren. Hij heeft af en toe nog een tweede dutje nodig overdag en helaas kan hij soms ook eerder dan 06:00 uur wakker worden, gelukkig soms ook later.

Wat maakt hem druk? De crèche. Hij vind dit te gek en speelt er druk op los. Ook kan hij druk dollen met papa. Lekker samen stoeien op het bed. 

Wat maakt hem geweldig? Wat een goedlachse vrolijke jongen het is, die zonder angsten de wereld tegemoet gaat en plezier heeft in alle nieuwe dingen die hem worden aangereikt.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je