Snap
  • Kind

De Didi Reis: Uit de klas gezet

Didi zou Didi niet zijn als ze af en toe wat Didi streken uit zou halen....

Didi kwam uit school met het verhaal dat de juf met ons zou gaan praten omdat ze had gespuugd... ik dacht wel even van hu? maar we zouden het wel gaan horen dan. 

En inderdaad de volgende dag kwam de juf naar ons toe. 

Het bleek dat Didi in de klas had zitten spugen.. niet over geven maar spugen... .

De juf waarschuwde Didi de eerste keer.... Maar Didi ging door. 
De juf waarschuwde Didi de tweede keer... Maar Didi ging door. 
De juf waarschuwde Didi de derde keer... en Didi ging door... hierop heeft de juf Didi maar even in de gang gezet.
Dit is namelijk gedrag wat echt niet kan. 

De gang maakte op Didi geen indruk... ze ging daar gewoon zitten spelen.... De juf ging het gesprek met Didi aan dat het gewoon echt niet kan en echt niet netjes is... Didi vond het wel best.... tot het moment dat de juf aan Didi vertelde dat ze het ook aan mama en papa ging vertellen... nou toen gingen de sluizen open..

De juf heeft haar getroost.... en toen zijn ze weer verder gegaan met de dag. 
Ze hebben nog wel samen in de kring besproken wat wel en niet kan... 

Didi moest van mij sorry zeggen en ik heb nogmaals benoemd dat het niet kan. 
Dat spugen echt heel vies is.. en hoe ze erbij komt om zoiets te doen... tjha hier kon ze natuurlijk geen antwoord op geven. 

Al met al denk ik dat het veel invloed op haar heeft gehad.
Die middag kwam ze vrolijk uit school en vertelde ze dat ze heel lief is geweest en niet meer heeft gespuugd.
De juf was het hiermee eens...

Tot op heden heeft ze het ook niet meer gedaan gelukkig.

Toch vind ik het ook wel heel erg knap van haar... dat ze zelf naar ons toe komt om te vertellen dat de juf met ons gaat praten.. 

Hebben jullie kindjes wel eens zoiets gedaan? wat was de reactie van hun juf? en hoe ging je er zelf mee om? 

8 jaar geleden

Onze zoon heeft een juf die vertelt zulke dingen niet. Ik kreeg voor de grote vakantie van de moeder van een vriendje van onze zoon een appje met de mededeling dat onze zoon die van haar had gebeten. Ik was net onderweg naar huis, maar schrok behoorlijk. Eens even afwachten of opa er iets van gehoord, maar die wist bij thuiskomst van niks. Mijn zoon dus maar even uitvragen wat er was gebeurd. Hij kon alleen vertellen dat het vriendje hem had opgesloten in een tent en hij het heel eng vond Hij had ook al vaak gezegd dat hij moest stoppen. De moeder van het vriendje kreeg er ook niet veel meer uit dan dat. Ook zij had van de juf hier niks over gehoord. Ik heb ons mannetje toen maar heel duidelijk gemaakt dat ik dit echt nooit meer wilde. Hij had op school schijnbaar ook al straf gehad, want hij was diep onder de indruk. Ik ben de dag erna dus verhaal gaan halen. En heb de juf ook direct mede gedeeld dat.ik een volgende keer hier graag even iets over zou willen horen.

8 jaar geleden

Knap dat ze al zoveel beseft! Onze tijd moet nog komen ;)

8 jaar geleden

Ik heb genoeg van dat streken in mijn klas gehad. Boeken vol kan ik ermee schrijven.

8 jaar geleden

Wat fijn om jouw verhalen te lezen. Een en al herkenbaarheid. De juf kwam de eerste schoolweek naar ons toe met de mededeling dat mijn zoon boos was geweest en op de grond had gelegen. Ze had dit nog nooit gezien bij een kleuter. Ik schrok me een hoedje. Ik heb toen een gesprek gehad met mijn zoon. Hij gaf aan dat hij de werkbladen erg spannend/moeilijk vond. Hij mocht een sticker van de juf plakken, maar hij wilde het ergens anders plakken. Toen werd hij dus boos en ging op de grond liggen. De juf heeft hem schijnbaar alleen maar een compliment gegeven. Maar meneer vond het dus helemaal niet goed. Hij is best gevoelig en een beetje koppig en dat is een hele leuke combinatie haha. Hij doet pas iets als hij zeker weet dat hij het kan. Nu zit hij ruim drie maanden op school en hij is helemaal gewend. Het is voor die kleintjes zo'n omschakeling. Komt goed hoor!!