Snap
  • Kind

De Didi Reis gaat beginnen.....

Vertelde ik in mijn eerdere blog al over de bevalling van ons prachtige wonder, begon de Didi reis toen pas echt

Toen ik eindelijk in het ziekenhuis was en Didi kon zien, stroomde ik over van trots. 
Ons mooie wonder was er en deed het goed ! ze lag rustig in de couveuse en had alleen lichte ondersteuning van de low flow. 
Ze dronk zelfs al een beetje uit een flesje. 

Na drie dagen in de couveuse mocht ze in een bedje en 2 dagen later naar de medium care. 

Als moeder mag je gelukkig de kraamperiode in het ziekenhuis blijven (mits er natuurlijk plek is ) 
Dit maakte dat ik altijd in de beurt was en zo vaak ik wilde bij haar kon zijn. Zo vergat ik de rare start van haar leven en ging ik op in de momenten. 

na 8 dagen ziekenhuis en en "zwangerschapsduur" van 36.2 mochten wij ons meisje mee naar huis nemen. 

omdat ik niet aanvullend verzekerd was kreeg ik geen couveuse nazorg en kregen wij alleen wat tips mee vanuit het ziekenhuis. Bij bijzonderheden konden wij contact opnemen met de huisarts.  De verloskundige heb ik na de bevalling niet meer gezien. Ik denk dat ze zich te diep schaamde door haar inschattingsfout. 

Didi was en is nog steeds erg stijf. toen ik met haar thuis was viel mij dat nog erger op. Ook maakte ze geen gelukkige indruk en de ontlasting was er wel maar erg moeilijk. Dus zoals ze mij hadden geadviseerd nam ik contact op met de huisarts. 

De huisarts zei dat kinderen daar wel vaker last van hadden. Kreeg microlax en lactulose en kon weer naar huis.

Dit  hielp wel iets maar niet voldoende, weer terug en op naar de kinderarts in het ziekenhuis. 
Ook haar viel het op dat Didi stijf was, aan en uitkleden ging erg moeilijk en al die prikkels werden Didi al snel te veel. 
We werden doorverwezen naar de fysiotherapeut in het ziekenhuis en de ontlasting.....we moesten maar doorgaan met de lactulose. 

De fysio:
tijdens het eerste bezoek aan de fysio gaven ze aan dat het raar was dat ze Didi niet eerder hadden gezien normaal gesproken worden ze bij alle prematuur geboren kinderen gevraagd om onderzoek te doen. hier door krijgen ze een uitgangswaarde. Tijdens het eerste onderzoek bij de fysio was Didi bijna 2 maanden. haar ontlasting ging na wisseling van voeding gelukkig weer wat beter de lactulose was er af. 

Na de intake werd besloten dat Didi een keer in de maand gezien zou worden. we kregen Tips en adviezen mee om het voor haar makkelijker te maken om te gaan met de prikkels en stijfheid. En door het maandelijkse contact kon haar lichamelijke ontwikkeling goed gevold worden.

Al met al was de eerste Professional een feit. 

8 jaar geleden

Dat van de aanvullende zorg zijn denk ik echt dingen waar je niet je aan denkt en er pas achter komt wanneer het 'te laat' is. Slecht eigenlijk l, er komt al zoveel op jullie af en dan heb je ook nog eens geen nazorg.

8 jaar geleden

Dan is een gewone basis verzekering wel heel erg kaal. Misschien had ik het beter zo moeten zeggen. Inderdaad liever aanvullend verzekerd dan dat je bepaalde zorg misloopt. Dan moet je niet tussen januari en maart zwanger worden als je je nog aanvullend wil verzekeren als je al zwanger bent ;). Ik ben beniewd hoe de rest van de reis gegaan is :) en hoe het met Lotte gegaan is.

8 jaar geleden

Kinderen zijn inderdaad meeverzekerd. Maar doordat ik niet aanvullend verzekerd was Didi dus ook niet. Dat heb ik bij de tweede maar even anders gedaan :)

8 jaar geleden

Wat fijn dat je de kraam periode dichtbij Didi kon doorbrengen. Wat lastig dat haar start zo stijf is en haar ontlasting niet zo goed liep. Gek eigenlijk dat als je niet aanvullend verzekerd bent dat er zo weinig nazorg is voor couveuse kinderen. Ik dacht eigenlijk dat kinderen gratis meeverzekerd waren. Foute inschatting dus op dit gebied. Jammer.