{{ message.message }}
{{ button.text }}

De Didi Reis: en dan krijgt je de DIAGNOSE!

En daar zit ik dan samen met Manlief in de wachtkamer, de zenuwen gieren door mijn lijf. vandaag krijgen wij de diagnose van Didi......

Afbeelding blog 'De Didi Reis: en dan krijgt je de DIAGNOSE!' Achtergrond blur afbeelding

Dit keer worden wij weer in Nijmegen verwacht. Zonder Didi. Vandaag krijgt Didi haar diagnose.... en misschien haar plan van aanpak. 

We lopen met de psychiater mee en krijgen koffie aangeboden.... Nee ik wil geen koffie ik wil weten wat er aan de hand is en wat dit allemaal voor ons en Didi gaat betekenen. 

Eerst krijgen we de uitslagen van het onderzoek naar haar verstandelijke vermogen. 
Hierop komt naar voren dat Didi hoogbegaafd is.  op bijna alle onderdelen scoort ze veel meer dan gemiddeld.
en op het visuele aspect scoort ze op  bijna 5 jaar.  ( op het moment van testen was ze nog geen 3)
op het gebied van taal spraak ontwikkeling scoort ze slecht, maar eerlijk gezegd had ik ook niet anders verwacht.

Dan de uitslagen van de observaties en de ingevulde vragenlijsten. 
Didi laat gedrag zien dat niet past onder het "normale" ze heeft een zeer goed geheugen maar haar concentratie vermogen is zeer slecht. Tevens vinden ze haar erg vrij in de omgang bij mensen die ze eigenlijk niet kent. 
Dit zag ik eigenlijk altijd als een voordeel :) liever een kind met pit dan een kindje dat alleen maar op mijn schoot wilt zitten.

En dan komt het de diagnose: ADHD NAO ( nao staat voor niet anders omschreven) dit houd in dat ze alle klassieke kenmerken van ADHD heeft maar te jong is voor de officiële diagnose. 

en tjha hoe dan verder nu ? we kunnen meegaan in het oudertraject wat niet meer inhoud dan een keer in de twee maanden samen met Didi daar te gaan spelen. 
Verder kunnen ze op dit moment niet veel voor haar doen. Wij doen als ouders al veel voor haar en daardoor kan ze zich wel verder ontwikkelen. Ze adviseren  om wel weer fysiotherapie te gaan doen , en wanneer ik zelf begin over eventueel VVE voor de spraak taal vinden ze ook dat een goed idee. 

en dan sta je buiten, een diagnose rijker maar geen plan van aanpak, we hebben vriendelijk bedankt voor het ouder traject. wij zien dit niet als een meerwaarde, nu dus maar fysiotherapie aanvragen, en langs het CB voor de aanvraag van de VVE.
Ik hoop maar zo dat dat ons meisje kan helpen in haar verdere ontwikkeling en in het vinden van haar "rust"

en ondertussen ben ik gewoon trots op ons kleine vrije meisje ;) 


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je