{{ message.message }}
{{ button.text }}

De december maand

Tips voor de feestdagen

Afbeelding blog 'De december maand' Achtergrond blur afbeelding

Wanneer je kinderen hebt, krijgen de feestdagen ineens een hele andere betekenis vind ik. Voorheen vierde wij het uiteraard samen en met familie, maar nu zijn we een eigen gezinnetje. Tijd om nieuwe tradities te maken. Maar bij feestdagen en nieuwe tradities horen natuurlijk kadootjes. Wat ik best lastig vind, want hoeveel heeft een baby/dreumes nodig? Ze kunnen niet met alles tegelijk spelen en zo door het eerste anderhalve jaar hebben we al aardig wat gekregen en gekocht. Kevin en ik hebben daarom ook besloten om niet “te veel’ te kopen en voornamelijk duurzaam en/of nuttig.

Nu dat Charlie wat groter wordt vinden we het belangrijk om haar creatieve ontwikkeling te stimuleren, maar hoe doe je dat? Wij geven haar graag speelgoed wat zowel leerzaam als leuk is. Speelgoed waarvan wij echt blij worden en past binnen onze waarden deel ik graag met je! 

Als eerste op mijn lijstje, de speelklei van little munchking. Helemaal gemaakt van voedingsmiddelen, ruikt heerlijk en in de mooiste kleuren. Want Charlie is dan wel al 1.5 jaar maar stopt nog maar wat graag dingen in haar mond, vooral wat ze niet kent. Deze fijne speelklei kwam ik tegen bij @house_of_dreamers. Handig om te weten, er zit wel een hoog zoutgehalte in, dus consumptie wordt niet aangeraden haha... maar mochten ze er toch iets van binnen krijgen kan het geen direct kwaad. Win win dus! Leerzaam en veilig ;-)  

met de code feestmaand10 ontvang je 10% korting op al het speelklei. 

Als tweede op mijn lijstje de handgemaakte stempels, van hout. Met de meest leuke vormen, voor Charlie hebben we de Safari set. Leuk om te combineren met het speelklei en zo kan ze creatief bezig zijn. 

Wat ook een heel mooi maar vooral praktisch cadeau is, is de bureaumat van eevee. Ze zijn er in verschillende prints, voor Charlie hebben we de rainbow mocha via @maelouformini. Handig voor op tafel tijdens het eten maar ook om te gebruiken tijdens het kleien en tekenen.

Ook doet maileg het goed bij Charlie (en ons). Charlie kreeg vorig jaar een prachtig poppenhuis voor haar maileg muizen. Ze speelt daar heel graag mee, heerlijk om te zien hoe ze op haar manier al haar fantasie gebruikt. Het leek ons dan ook leuk om dat verder uit te breiden.

Omdat “open einde” speelgoed veel voordelen heeft besloten we ook om een houten speelbak van Grapat voor haar te halen icm met houten Grapat poppetjes. Met deze bak kan ze alle kanten uit. We kunnen haar gevonden schatten van buiten er in stoppen zodat ze alles nog eens goed kan nakijken/voelen, ze kan er met haar houten dieren/poppetjes in spelen. Of wat dacht je van ongekookte macaroni of zand?

Zo kan ze haar fantasie helemaal de vrije loop laten gaan. En stiekem vind mama het ook heel erg leuk! Al deze fijne spulletjes vond ik bij @jutter&co.

Begin December verwachten we onze 2e dochter, omdat ik de babie veel zal gaan dragen, leek het me zo leuk er ook één voor Charlie te hebben. Dan kan zij haar babie dragen als ik mijn babie draag. Ik vond het meest mooie poppendraagzakje voor Charlie bij @studio_billie. Wat ik trouwens echt een must vind, voor alle poppen mama’s en/of papa’s. Handgemaakt met zoveel passie en liefde, dat zie je er echt in terug.

Omdat Charlie dus zo gek is op knuffels/poppen vonden we bij @_momoflove een heel lief ballerina knuffeltje van small stuff, die ze eigenlijk al in gebruik heeft. Leuk om te weten, je shopt nu al het speelgoed met 25% korting bij @_momoflove

Verder kocht ik nog wat Holztiger diertjes in de sale bij @mirleandtess voor Charlie.

Ik hoop dat ik jullie wat inspiratie op heb kunnen laten doen zo. Mocht je nog iets willen weten? Stel gerust je vragen.

Dikke knuffel

Afbeelding blog 'De december maand'

Speelklei van Little Munchking playdough via @house_of_dreamers_ig

Afbeelding blog 'De december maand'

Bureaumat van Eeveve via @maelouformini

Afbeelding blog 'De december maand'

Charlie met haar muizenhuis

Afbeelding blog 'De december maand'

Grapat speelbak via @jutter_co en holztiger diertje via @mirleandtess

Afbeelding blog 'De december maand'

Mooiste poppendraagzakje via @studio_billie

Afbeelding blog 'De december maand'

Samen spelen, samen delen. Knuffelpopje via @_momoflove

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je