{{ message.message }}
{{ button.text }}

De basis... HUH wat?! De basisschool?

Ja precies, huh wat?! De basisschool? Wij kregen een aantal weken geleden de vraag of we ons al aan het oriënteren waren op een basisschool... Mijn kind is net 2,5....

Afbeelding blog 'De basis... HUH wat?! De basisschool?' Achtergrond blur afbeelding

Ik moest echt even nadenken, meent ze dit nou? Ik ben net gewend dat ze op de peuterschool zit 2 ochtenden per week, moet ik nu hier al over na gaan denken? Oké, dacht ik...

Nu is alles natuurlijk harstikke nieuw bij een eerste kindje en als je denkt na het eerste jaar je hebt zo'n beetje alle mijlpalen wel gehad, OH NEE hoor... Het gaat gewoon nog heel lang door! Alles voelt als die allereerste glimlach!

Nu wonen wij in een stad, maar niet in de randstad, dus ik dacht: "Jóh... Wachtlijsten op basisscholen? Die kennen we hier niet." Toch ging ik me even verder inlezen hierover. Wij wisten al wel dat ze niet in Arnhem op een basisschool ging, teminste niet hier in de wijk. Wij hebben ook bewust in Velp voor de peuteropvang gekozen, dus ook hier zouden wij graag de basisschool willen. Velp is voor ons 5 minuten fietsen!

Nu wist ik totaal niet het verschil tussen een openbare school of de andere scholen die er zijn, nu dus wel ;)! Ik vroeg ook advies vanuit de peuteropvang welke scholen zij aanraden, de twee scholen die ze opnoemde waren ook mijn top 2. Dat kwam even goed uit! Ik belde de eerste school, en vertelde dat wij Lil graag wilde inschrijven en wilden komen kijken én of er een wachtlijst was. Lil is nu 2,5 dus ze vroeg naar haar geboortejaar; nét 2016 of 2017? Ik zei: "Nét 2017!" "Dan heeft u geluk, geboortejaar 2016 zit al vol en voor 2017 hebben we nog een paar plekjes..." HUH? Ik was dus écht net op tijd! Bizar dit.

Wij hebben gekozen voor een iets kleinere school, wat rustiger en goede begeleiding. Een protestants Christelijke basisschool, een hele mond vol. Wij zijn niet gelovig, maar het verhaal en visie achter deze school trok ons erg aan. Ook hebben wij nog een optie 2 waar we willen gaan kijken!

Wij hebben een kijkochtend gepland staan volgende maand, ik ben erg benieuwd of jullie tips hebben voor ons? Naar mijn idee kan ik deze keuze eigenlijk het beste maken met mijn gevoel, voelt deze school goed? Zie ik mijn dochter hier rond lopen? Er is één puntje dat ik wel erg belangrijk vind en dat is het pestbeleid! Ik ben zelf erg gepest op de basisschool en uiteindelijk heeft mijn moeder mij eraf gehaald en op een andere school gezet. Op deze school is het pestbeleid erg hoog, dat vind ik fijn! Hoe is dat bij jullie?  Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!

Liefs Talitha

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je