{{ message.message }}
{{ button.text }}

De achtien maanden check bij het cb

Ilse werd 2-3 alweer 18 maanden en het was dus tijd voor haar check bij het CB

Afbeelding blog 'De achtien maanden check bij het cb' Achtergrond blur afbeelding

Ik noem het niet zoals velen het constertatie bureau maar gewoon CB omdat ik eigenlijk nooit echt last eb van adviezen die ze je proberen te geven. Ook doet Ilse het altijd goed volgt lekker haar eigen lijn. Ook luister ik 9 van de 10x niet naar de adviezen maar ga er tegen in met mijn pedagogische kennis. Maar goed daar gaat het nu niet om.

Ilse werd 2-3 alweer 1,5 jaar. En het was dus tijd voor haar check. Ze was wat koortsig, enorm verkouden en niet in haar hum dus ik was benieuwd hoe ze het zou doen. Bij binnen komst wilde ze meteen as (jas) uis (uit) en liep wat rond tot ze de boekjes tegen kwam daar riep ze meteen boekje! En ging er op de grond lief boekjes lezen. Ik heb haar daar tijdens het boekje lezen maar uitgekleed en haar badjas aan gedaan. We moesten nog even wachten tot ze gewogen en gemeten kon worden. 

Ik had van te voren geschat: 80 cm en 9á 10 kg. En kreeg gelijk netjes 80cm en 9855 hihi. 

gewicht%20en%20lengte_1457640006.jpg

Na het wegen en meten moesten weer even wachten. Ik ging samen met Ilse lekker bouwen. Het duurde allemaal best lang vond ik maar goed ik wil dat ze ook voor mij de tijd nemen en Ilse vermaakte zich nog goed ondanks dat ze niet fit was. 

Eindelijk mochten we naar binnen. Ilse liep vrolijk naar binnen meteen Hai tegen de verpleegkundige en liep even in de kamer rond even kijken wat er allemaal was. Ze ontdekte de boekjes op de tafel kwam bij me staan en riep op, boekje. Ik zetten haar op mijn schoot en ze begon het boekje te lezen op haar manier alles benoemen wat ze zag. Sloeg hem dicht en zei aflope. De verpleegkundige zij al zo die drie woorden haalt ze zeker wel... En totaal niet bang helemaal goed. We namen even de vragenlijst door die ik vooraf thuis had ingevult. Ilse was aan het spelen maar begon te gooien met wat speelgoed en zij er oOOo bij... Ik naar haar toe en heb haar gecorrigeerd, ze moest het weer pakken en netjes op de tafel leggen. Dit deed ze ook netjes. De verpleegkundige maakte de opmerking:" dat is echt al best knap dat ze dit al kan". Toen kwam de toren bouwen, de verpleegkundige haalde de blokjes uit een vormenstoof. Ilse zag dat en weigerde dus daardoor een toren te maken en deed de blokjes in de gaten van de stoof. 

torenbouwen_1457640037.jpg

De verpleegkundige zei daarop " ow dat hoort ze nog niet te kunnen" Ilse heeft thuis ook een vormenstoof waar ze bijna zonder te kijken de blokjes er in kan doen, ook puzzels maakt ze met gemak.

puzzel_1457639982.jpg

Al met al was alles prima ze loopt kwa taalontwikkelig en motoriek iets voor. Maar dat is niet erg. Alleen moet ik er wel op gaan letten dat ze genoeg uitdaging gaat houden. Maar ik denk dat dat wel goed komt. 

De arts heeft toen nog even op mijn verzoek geluisterd naar haar longen. En die hoorde toch ook een rommeltje. En heeft me doorgestuurd naar de huisarts. Ik heb gelijk thuis gebeld en kon pas maandag terecht het was donderdag :(. Baalde echt maar goed ben die maandag geweest en blijkt beginnende longontsteking, arme meid nu dus een kuurtje. ik hoop dat ze nu snel weer opknapt. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Nieuws

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je