{{ message.message }}
{{ button.text }}

De aangifte

Graag niet op fb plaatsen. Nadat mijn schoonmoeder mij thuis op had gezocht, het telefoontje van mijn zwager en het genomen besluit om aangifte te doen. Stonden we daar voor die grote deur

Afbeelding blog 'De aangifte ' Achtergrond blur afbeelding

De weg naar het bureau is een reistijd van een paar minuten. Doodse stilte in de auto op de muziek na, allebei in gedachten en voorbereidend op alles wat nog zou komen. De telefoon van mijn man is uitgezet. Mijn schoonzus en zwager en ook familieleden van mijn schoonmoeder wisten ons te vinden. De telefoon stond roodgloeiend, voicemails waren niet om aan te slepen en alles ter voorkoming dat wij onderweg zouden gaan naar waar we naar onderweg waren. De auto hebben we geparkeerd in de parkeergarage langs het kanaal. Het was een fijne gedachten dat als we klaar waren de wind voelbaar zou zijn en het uitzicht oneindig.

met een diepe zucht ben ik uitgestapt. Checkend of ik alles had. Mijn man zucht ook. Ik heb medelijden met hem dat het zover heeft moeten komen. Dat hij twee ouders heeft die zo minimaal naar hem omkijken en een spoor van vernieling achter laten in het nu maar ook in zijn jeugd.

Wandelend naar het bureau pakt hij mijn hand vast en knijpt er zachtjes in. Onze blikken vangen elkaar en een dikke knipoog heb ik ontvangen. Voor de deur van het bureau blijven we staan. Het grote gebouw lijkt groter dan normaal. De draaideur voelt als een soort monster wat je gaat vangen.

Ik kijk mijn Man aan. En voor ik het doorheb zeg ik hem dat ik begrijp dat als hij het niet wil hij niet mee hoeft. Dan doe ik het alleen. Het is en blijft je moeder.

Mijn man kijkt bedenkelijk weg. Shit hij zal toch niet terug krabbelen. Niet nu, niet nu we hier staan. Hij haalt adem. Hoe erg hij het ook vindt het moet gebeuren voor zijn gezien.

Binnen worden we hartelijk ontvangen en direct begeleid naar een kamertje. Wat blijkt mijn schoonmoeder heeft bezoek van mijn schoonzus en ze willen escalatie voorkomen.

In mijn gedachten kan ik alleen maar bevestigen dat die escalatie komt. Tenslotte is zij ook zo gek als een deur en is zij afhankelijk van dat akelige mens.

Er komen twee agenten om
de aangifte op te nemen. Ze vertellen dat er al verklaringen zijn opgenomen na de aanhouding van mijn schoonmoeder. En dat de mannen in de auto ook inmiddels bekend zijn en bezocht worden. Dit laatste op verzoek van mijn schoonmoeder. In het kader van het hoofdstuk leugens en bedrog komt er vast een extra alinea bij.

We beginnen met de aangifte. Ik doe deze op mijn naam. Mijn man hou ik er buiten. Ik was er tenslotte alleen en ik vind het alleen al super fijn dat hij er bij is.

De aangifte over het incident zijn heel duidelijk. In het gesprek komen ook eerdere contacten aan het licht. Stalking op fb ( een van de redenen waarom mijn fb inmiddels verwijderd is) lasten en smaad op werkgebied (recenties schrijven bij mijn werkgever om mij zwart te maken en mijn telefoonnummer op websites plaatsen.

ook deze zaken worden meegenomen. Uiteindelijk 2,5 uur later zet ik mijn handtekening onder de aangifte. Lasten en smaad, stalking, bedreiging van mij en mijn kind en opzettelijke vernieling ( er bleek het een en ander kapot te zijn in de tuin).

We bedanken de heren voor de aangifte. Mijn man oogt lijkwit. Het is zwaar voor hem, voor mij, voor ons. De agent vertelt dat de aangifte naar de officier van dienst gaat welke een besluit zal nemen over de duur van het verblijf van mijn schoonmoeder. De afspraak wordt gemaakt dat mijn man aanspreekpunt zal zijn.

de weg naar buiten voelt als een bevrijding. Frisse lucht het is al donker. Het donkere water in het kanaal en de koude wind geven een moment van rust. Ik haal diep adem. Ik neem de stilte even in mij op en voel de hoofdpijn langzaam zakken.

We rijden naar mijn ouders. Aangekomen staat de kleine man te gieren voor het raam naar het lichtgevende kersthert bij opa en oma in de tuin... zodra hij ons in de gaten heeft komt de brede glimlach tevoorschijn. Met zijn handjes gestrekt staat hij op ons te wachten .... samen nemen we het moment van de knuffel.....

zachtjes hoor ik mijn man zeggen: en dit is waar ik dit allemaal voor doe

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je