Snap
  • Kind
  • ziekenhuis
  • Momlife
  • motherhood
  • kidsofinstagram
  • strongkid

''DARMEN ZIJN HAAR TE BAAS''

'Zo klein en zo veel pijn dagelijks'

Zo klein onze lieve Tess, nog maar 2 maandjes en zo niet lekker in haar velletje. Wat was dat toch altijd verdrietig en boos. We hadden alles wat we wisten al geprobeerd bij ons meisje, we hadden tenslotte al Vince en wisten dus wel het een en ander van verdrietige baby'tjes. Van schone luiers tot een fles, van andere melk poeder tot het knuffelen, maar niets hielp. We waren na 6 maanden radeloos ons meisje deed niet veel ze was zo niet haar zelf je kon dat zien aan hoe ze keek uit die kleine oogjes, hoe ze kreunde van de  pijn. We waren het zat om ons meisje zo te zien lijden en zijn na dat we naar de huis arts geweest waren naar een  osteopaat geweest, die vond snel het probleem haar darmen, daar zit de boos doener zij hij. Hij gaf haar 2 sessies en bij sessie een gaf hij ons als advies om orthiflor te gebruiken voor baby'tjes (probiotica) Eenmaal daar mee gestart ging het snel beter met haar ze fleurde op ging zich ineens ontwikkelen wat al die tijd stil lag. Ze was zo gelukkig en happy opeens dat er ook bij ons een fijn gevoel naar boven kwam! ons meisje is weer blij en voelt zich fijn, naar maanden dat lijden gezien te hebben waren we blij dat ze zich goed voelde.

Eenmaal Tess groter werd kreeg ze natuurlijk vast voedsel en brood, ondertussen was ze 1,5 en waren we al gestopt met probiotica, helaas ging het snel erg achteruit. Wat begon met persen de hele dag door waarbij er niets uit kwam, wat resulteerde in 4 dagen persen zonder resultaat. Met die klacht zijn we weer naar de huis arts geweest, die adviseerde dingen zoals extra olijf olie , pruimen, vezels en nog meer dingen om Tess te geven voor haar darmen. Na een paar maanden dat geprobeerd te hebben (zonder resultaat) waarbij Tess klaagde over buikpijn en steeds mini mini beetjes poept ( enkel een remspoor) en zelfs zo erg werd dat ze de hele dag door in hoekjes zat te persen waarbij huilend aan toe, en ook spugend aan toe omdat ze zo onwijs vol zat. Was ik het zat! ons meisje dit kan zo niet langer! Ik nam weer contact op met de huisarts en zo werden we recent door gestuurd naar de kinderarts. Een maal daar geweest kregen we vezel zakjes 2 tot 3keer  per dag, Dit werkt soms heel slecht bij Tess en soms komt het een beetje los. Helaas blijven die darmen tot op de dag van vandaag een groot probleem. Wij mogen over 2 maanden weer terug naar de kinderarts om het te evalueren hoe het de afgelopen tijd gegaan is. Ik hoop stiekem ergens dat het beter gaat want pijnlijke darmen doet toch heel veel met die kids! ik herken het zelf helaas ook mijn darmen zijn soms zeker mijn vijand (PDS) dan weet ik hoe je je kan voelen. Wij wachten het weer af bij de kinderarts en tot die tijd proberen we Tess en haar darmen te helpen waar kan!

herkennen jullie het darm probleem?

Snap
Snap
Snap
3 jaar geleden

Ik heb er 2 met darmproblemen, ikzelf trouwens ook, ik heb nu wel redelijk uitgevogeld waar ze wel en niet tegen kunnen. Jongste raakt ook vaak verstopt. Ze krijgt ook zakjes en als ze echt verstopt is, zet ik een spuit water in haar kont. Verzacht de ontlasting en dan kan ze poepen. Vanaf 5 maanden doen wij dit al... Maar zelfs met haar “dieet” en medicatie verstopt ze nog wel eens. Bij haar zijn boosdoeners tarwe, melk en sorbitol. Onze oudste van 4 kan alleen tegen volkoren producten, geen suiker, melk en sorbitol. En dan gaat het bij haar ook redelijk goed... Het is heftig en nadeel is dat er nog niet veel over bekend is. Diëtisten, huisartsen, kinderartsen, mdl artsen. Ze weten nog te weinig... En bij iedereen is het anders, andere klachten of symptomen..

3 jaar geleden

Herkenbaar. Na 1 week oud te zijn en alles perfect leek te gaan lukte het poepen hier ook niet meer. Vreselijk veel huilen en met een thermometer het soms proberen op van te krijgen..speciale voeding fles voeding gehad. Dokter en CB zeiden het komt vanzelf wel. Nou nee dus ik huilde met haar mee ik kon het niet aanzien. Uiteindelijk op mijn verzoek naar de kinderarts en die gaf inderdaad ook forlax en ze is nu 4,5 jaar en gebruikt het nog zo nu en dan. Veel drinken en bewegen. Oudste had het ook toen ze aantal jaar was keer een klysma gehad ook. De jongste gelukkig niet. Ik moet zelf ook genoeg vezels eten anders gaat het ook mis. Zij kreeg als baby lactose en dat deed niks. Pas met paar maanden kocht ze die forlax dus als ik nu terug denk aan hoe we die periode door zijn gekomen 😱 hier helpen sinaasappelsap en tomaten erg goed. Succes het is niet niks

3 jaar geleden

Waterkerfir en melkkefir zijn allebei probeotica misschien een idee

3 jaar geleden

Waarom niet terug aan de pro botia als die goed helpen?