{{ message.message }}
{{ button.text }}

Dan is mama alleen goed genoeg

"Mamma, mamma " klonk het beneden met een snikkend stemmetje. Met 1 oog open kijk ik op mijn telefoon. 03:30.

Afbeelding blog 'Dan is mama alleen goed genoeg' Achtergrond blur afbeelding

"Ja lieverd' antwoord ik slaperig. "Wat is er?"  "Mama, ik heb gespuugd", klinkt het al huilend.

Ik stap gauw uit bed en loop de trap af. Op de rand van haar bedje zit Zoë. Naast haar op de grond ligt een hoopje spuug.
"Stil maar lieverd" Zeg ik en sla mijn arm om haar heen. "Het is niet erg". Ik til Zoë op. Ze grijpt naar haar hoofd en leunt tegen mij aan. Ze is bloedheet. "Mamma, ik heb zo'n dorst". "Mijn hoofd doet zo'n pijn". Ik pak gauw een bekertje en vul deze met water. Ze drinkt deze gulzig leeg. Vervolgens til ik haar op de wc. "Ik ben zo weer terug lieverd". Ik ruim de viezigheid op van de vloer naast haar bed en loop terug naar de badkamer. Ik pak Zoë op en til haar naar beneden. Ze zegt te willen slapen. Ik pak haar kussen en dekbedje en leg haar op de bank. Ze valt gelijk in slaap. Ondertussen zoek ik half slaapdronken naar een emmer. Ik verwacht nog wel wat. Ik pak ook een extra dekbed en kussen voor mezelf en ga naast haar liggen. Ze wordt telkens wakker en begint te spugen en daarna water te drinken, vervolgens valt ze weer in slaap. Slapen doe ik niet meer. Ik blijf bij haar en voor haar zorgen. Zo rond 07:30 komt mijn man de trap af met onze jongste. Ik maak een flesje en geef haar dit. Ze drinkt m gulzig leeg. Zoë slaapt gewoon door. Demi wil met Zoë spelen. Zodra ik haar op de grond zet probeert ze op de bank te klimmen, op haar zus. Ze snapt niet dat Zoë nu even niet met haar kan spelen. Mijn man blijft vandaag thuis. Fijn. Een beetje hulp is nu wel extra prettig. Zoë wil niet eten. Alleen slapen en af en toe drinken. Ook wil ze niet spugen als mama er niet is. Ze wil dat ik voor haar zorg. Natuurlijk doe ik dat. "Mamma, jij zorgt altijd zo goed voor mij", zegt ze met een zwak stemmetje. "Natuurlijk zorg ik voor jou schat. Ik ben toch jou mama. Ik zal altijd voor je zorgen. Voor jou en je zusje." Gelukkig gaat het tegen de avond weer wat beter. Ze wil weer wat eten. Niet veel, een soepstengel en een stukje van een cracotte. Maar dat is zat voor nu. Het blijft binnen. De nacht ging ook goed. Wel had Zoë extra veel dorst en was daardoor om 05:15 alweer wakker. Blij toe. Het was even heftig voor mijn kleine grote meid, maar gelukkig is ze weer snel op de been en kan ze weer lekker gaan spelen met haar zusje. Die kijkt haar al verwachtingsvol aan vanaf het moment dat ze wakker werd.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je